VIDEO ⟩ Purjuspäi kiirust ületanud laulja Sulo Tintse jäi lubadest ilma

Elu24
Copy

Harju Maakohus võttis juhtimisõiguse laulja Sulo Tintselt, kes jäi politseile vahele kiiruseületamisega, kuid lisaks tuvastati tal ka joove, vahendas uudistesaade Reporter

Harju Maakohtu ees kolmapäeval seisnud Sulo Tintse oli selleks ajaks veetnud juba kaks päeva kinnipidamisasutuses.

Politsei pidas Tintse auto kinni, sest ta ületas teelõigul lubatud piirkiirust. Üsna kohe oli aga politseile selge, et ta on ka alkoholi tarvitanud. Politsei fikseeris lauljal keskmise alkoholijoobe, mis tähendas ka kriminaalasja algatamist. Politsei pidas Tintse kinni ja tema auto teisaldati Rahumäele politsei parklasse, vahendas Reporter.

Kohtunik pidas kolmapäevasel istungil oluliseks, et Sulo tunnistas koheselt oma rikkumist ja ei vaielnud vastu ka asjaolule, et ta on tarvitanud alkoholi. Samuti on Sulo eelnevalt kriminaalkorras karistamata, mistõttu tema suhtes kõige karmima karistuse määramist ei peetud põhjendatuks.

Kohus mõistis Sulo Tintse süüdi karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb sõiduki juhtimist joobeseisundis. Karistuseks määras kohus üks aastat vangistust.

Kuivõrd aga tegemist oli lühimenetlusega, arvati põhikaristusest maha üks kolmandik ning Sulol tuleb kanda kaheksa kuud vangistust. Maha arvatati ka eelvangistuses viibitud kaks päeva. Trellide taha Sulo siiski minema ei pea, sest karistus määrati talle tingimisi, kuid ta ei tohi kahe järgneva aasta jooksul panna toime uusi kuritegusid.

Kohus võttis Sulo Tintselt ära ka mootorsõiduki juhtimisõiguse kolmeks kuuks. Juhtimiskeeld hakkab siiski kehtima pärast kohtuotsuse jõustumist ehk seitse päeva võib ta veel rahulikult ringi sõita.

Sulo vabanes vahi alt otse kohtusaalis ning võis pärast otsuse ärakuulamist koju minna. Lisaks tuleb tal tasuda sundraha 438 eurot, mis tuleb tasuda 12 kuu jooksul.

Sulo Tintse on juba varem oma alkoholiprobleemidest rääkinud üsna avatult. 2012. aasta suvel rääkis Tintse Reporteri saates, et alkohol ja artistielu käivad käsikäes. 

«Ta on probleemiks. Seda ei tohi lasta probleemiks aga paraku ta käib töö juurde ja mina olen nüüd vältima hakanud seda,» rääkis Tintse toona. 

Tintse tõdes, et iga inimene peab oma piiri ise ära tunnetama ja lisas, et tema jaoks on palju see, kui ta peab tagantjärgi mõtlema, millal oli viimane kontsert, kui 50 grammi sisse ei võetud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles