SKANDAAL ITAALIAS Ilueedidest vennad tapsid koos sõpradega 21-aastase noormehe

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Gabriele Bianchi on üks neljast mehest, kes 21-aastase Duarte tapmises osales.
Gabriele Bianchi on üks neljast mehest, kes 21-aastase Duarte tapmises osales. Foto: Adolphe Pierre-Louis/ZUMAPRESS.com/Scanpix Baltics

Itaaliat raputas eelmisel nädalal Rooma lõunaosas Cabo Verdil aset leidnud jõhker tapmine, kus kaks venda koos oma kahe semuga peksid surnuks 21-aastase noormehe.

Rooma lõunaosas vahistati sel nädalal neli 20ndates eluaastates meest, keda süüdistatakse 21-aastase Willy Monteiro Duarte peksmises 6. septembri varajastel tundidel, teatas Itaalia uudisteagentuur ANSA.

Willy Monteiro Duarte suri pärast seda, kui neli Artena linnast pärit meest peksid teda julmalt, sest Duarte üritas oma sõpra peksjate käest päästa.

Neli peksmises kahtlustatavat meest 26-aastane Gabriele Bianchi, 24-aastane Marco Bianchi, 23-aastane Francesco Belleggia ja 22-aastane Mario Pincarelli on kõik ka võistluskunstide meistrid ning oma kodulinnas on vennad politseile vanad tuttavad.  

Posted by Belleggia Francesco on Esmaspäev, 22. juuni 2020

Kohaliku leht Il Messaggero nimetas ilueedidest mehi «Artena bandiitideks»

«Kõik tundsid neid kahte venda, nad on kaks aastat samal viisil kakelnud ja peksnud inimesi, nad on ka teisi samamoodi peksnud,» rääkis üks Duarte sõber, kes palus end nimetada Alessandroks.

Posted by Mario Pincarelli on Kolmapäev, 20. november 2019

Itaalia uudisteagentuuri ANSA andmetel uurib prokuratuur ka rünnaku võimalikku rassilist elementi.

Räige rünnak

Peksmine toimus 6. septembril kella 01.00 paiku Colleferro kesklinnas, kuid selle uurimine on võimuesindajate sõnul raskendatud, sest piirkonnas ei ole turvakaameraid. 

Rünnaku kohta on antud palju erinevaid ütlusi, mille dünaamikat ja kokkusobivust veel uuritakse.

Esialgsete kirjelduste kohaselt oli Duarte märganud, et tema sõpra ähvardas teine mees, ja astus olukorra rahustamiseks kohe nende kahe vahele.

Posted by Gabriele Bianchi on Kolmapäev, 8. veebruar 2017

Seepeale otsustas aga rüseluse algataja kutsuda endale abiväge. Mõni minut hiljem sõitis kohale must Audi Q7, kust astusid välja mehe kolm sõpra, kes kõik asusid Duartet peksma ega lõpetanud enne, kuni ta enam ei liigutanud ega hinganud, vahendas Itaalia ajaleht La Repubblica.

Väidetavalt põgenesid ründajad sündmuskohalt maasturiga, mida juhtis jõugu viies liige, keda ppolitsei samuti küsitleb.

«Ma ei unusta kunagi selle noore poisi karjeid. Ta ütles: «Aitab, palun, aitab, ma ei saa enam hingata.»,» kirjeldas rünnakut pealt näinud naine.

Neli Itaalia meest, kes olid oma kogukonnas tuntud kaklejad, tapsid 21-aastase Willy Duarte.
Neli Itaalia meest, kes olid oma kogukonnas tuntud kaklejad, tapsid 21-aastase Willy Duarte. Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix

«Vaene poiss, need mehed on saatanad, mitte inimesed,» lisas naine.

Kes oli Willy Monteiro Duarte?

Frosinone provintsis üles kasvanud Duarte oli alles hiljuti saanud Itaalia kodakondsuse ja täielikult riiki integreerunud, kirjutas ajaleht Avvenire.

Ta õppis Fiuggi hotellikoolis ja töötas Degli Amici di Artena hotellis abikokana. 

Duarte mängis kohalikus jalgpallimeeskonnas ja oli suur AS Roma fänn.

Jalgpalliklubi meenutas noormeest Twitteris ka südamliku säutsuga. «Willy Monteiro Duarte unistas, et ühel päeval tõmbaks oma armastatud #ASRoma Giallorossi särgi selga. See unistus lõppes eile õhtul kõige traagilisemates ja jõhkramates oludes. Meie mõtted on nüüd Willy pere ja sõprade keskel. Puhka rahus, Romanista.»

Reaktsioon rünnakule

Rünnaku on teiste hulgas hukka mõistnud ka paljud Itaalia poliitikud ja see on riigis vallandanud peksjate suunas suure negatiivsuslaine. 

7. septembril kuulutati nii Colleferros kui ka lähedal asuvas Palartose linnas, kus Duarte elas, välja leinapäev.

«Willy soovis olla kokk, täna räägib sellest meile tema ema. Me kõik leiname seda lahket noormeest koos tema sõprade ja perega. Me anname Lazios asuvale hotelliinstituudile Willy järgi nime. Tema auks, altruismi eest, tema mälestuseks vägivalla vastu.» kirjutas Lazio kuberner Nicola Zingaretti Facebookis.

Ecco dove conduce l’odio: violenza fisica, verbale, e perdere anche l'ultimo briciolo di dignità. Queste frasi sono...

Posted by Nicola Zingaretti on Teisipäev, 8. September 2020

Zingaretti lisas, et Lazio regioon maksab Willy surmaga seotud kohtukulud ega jäta tema pere selles tragöödias üksi. 

Hotell, kus Duarte töötas, on käivitanud ka korjanduskampaania, et Duarte peret rahaliselt aidata.

«Willy väärib õigust»

«Nii ei saa surra. Saada surma 21-aastasena pättide käe läbi, kes peksid ja lõid. See pole võimalik. Willy väärib õiglust ja see, kes ta tappis, peab saama karistuse, mis on hoiatuseks kõigile,» kirjutas Itaalia välisminister Luigi Di Maio sotsiaalmeediasse.

Samal ajal on aga neli Duarte surma põhjustanud meest sattunud Itaalias solvangute ja viha alla ning sotsiaalmeedias on seetõttu hakanud levima trendimärk #vigliacchi (argpüksid).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles