Tallinnas akna kaudu koolimajja tunginud noored lõhkasid klassiruumis pommi

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Tallinna Lilleküla Gümnaasium
Tallinna Lilleküla Gümnaasium Foto: Madis Veltman

Eelmise reede hilisõhtul kostis Tallinna Lilleküla gümnaasiumi ühest klassiruumist kõva pauk. Klaasid purunesid ja koolihoonest oli näha suitsu. Veidi aja pärast selgus, et noored olid ruumis õhkinud isevalmistatud pommi.  

10. juulil kella 23.30 paiku sai politsei teate, et Tallinna Lilleküla gümnaasiumis oli kuulda kärgatust ning koolihoonest paistis suitsu.

Sündmuskohale läks lisaks politseile ka kiirabi ja päästeamet.

Päästjad selgitasid välja, et ühes klassiruumis oli toimunud plahvatus, mille tagajärjel purunesid klassiruumi aknaklaasid. Juhtunu käigus keegi õnneks vigastada ei saanud.

Politsei andis hiljem teada, et sündmuskohal töötanud ekspertide kogutud andmetel põhjustas plahvatuse deodorandipudelitest isevalmistatud lõhkeseadeldis.

Pommiplahvatuses on alust kahtlustada alaealist tüdrukut ja noormeest, kellelt politseinikud võtsid pärast juhtunut ütlused ning kes anti peale seda vanematele üle.

Prokuratuuri sõnul noortel mingit varasemat pahanduste tausta ei ole. 

«Alustasime kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb plahvatuse tekitamist, kui sellega on tekitatud oht varale,» ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Marie Aava Elu24-le.

Aava sõnul võisid seni kogutud tõendite andmetel noored majja pääseda akna kaudu.

«Alustatud kriminaalmenetluse eesmärk on selgitada välja kõik asjaolud ning see, miks noored mõtlematu teo toime panid,» lisas Aava.

Siinkohal tuletas prokuratuur meelde, et lapsevanemad peaksid võtma aega, et oma lastega suhelda ja tundma huvi, kus, kellega ja mida nad teevad, seda eriti suvel, mil neil on palju vaba aega.

«See on oluline vältimaks olukordi, kus lapsed igavusest mõtlematuid tegusid teevad, mille tagajärjel võivad nad seada ohtu kellegi vara või halvemal juhul enda või teiste elu ja tervise,» lisas Aava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles