Põhja-Tallinnas juhututtava külla kutsunud naine jäi ilma ema juveelidest ja tehnikast

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Varas. Foto on illustratiivne.
Varas. Foto on illustratiivne. Foto: Internet

Põhja-Tallinnas Ristiku tänava korterist varastati 26. juunil 5500 euro väärtuses elektroonikat ja ehteid. Varguse taga on korteriomaniku juhututtav, kelle heauskne naine külla kutsus.

«Väga palju vargusi eluruumidest pannakse toime, sest uksed ja aknad on olnud lahti või on teo toimepanija juhututtav. Sageli toimuvad niisugused vargused ühise alkoholitarbimise ajal või järel,» kommenteeris kesklinna politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Jelena Mirošnitšenko Elu24-le.

«Varas on ca 190 cm, sale, venelane, mustas dressis. Pükste küljel on 10 cm valgete tähtedega kirjad. Ülalt alla triibuna. Nokamüts kuklas. Armastab muusikat. Pisut tumedama näovärviga aga mitte mujalt rahvusest. Elab Ristiku kandis terve elu,» kirjeldas pikanäpumeest varguse ohvriks langenud Terje Facebooki Kalamaja grupis.

Naine kirjeldas, et enne vargust kuulas ta koos juhututtavaga muusikat umbes kaks tundi ja selle aja jooksul käis naine vaid kolm korda tualetis.

«Selle ajaga julges ta sobrada minu asjades ja leidis paberikuhja alt ema juveelid. Ilmselgelt supervaras. Lisaks võttis laptop'i ja telefoni,» lisas ta.

Politsei alustas kriminaalmenetlust karistusseadustikus vargust käsitleva paragrahvi alusel. «Tasub läbi mõelda, keda enda juurde külla kutsutakse ning kas kutsuja saab tema kavatsustes kindel olla,» soovitas Mirošnitšenko.

Samuti tuleks kodust lahkudes lukustada uksed ja sulgeda täielikult aknad, sest ka tuulutusasendis aken võib varast ahvatleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles