Pedofiil Epsteini ekskallim vahistati süüdistatuna mehe seksiimpeeriumi heaks töötamises (1)

Elu24
Copy
Ghislaine Maxwell (vasakul) on pedofiil Jeffrey Epsteini (paremal) endine kallim ja väidetavalt ka mehe parem käsi.
Ghislaine Maxwell (vasakul) on pedofiil Jeffrey Epsteini (paremal) endine kallim ja väidetavalt ka mehe parem käsi. Foto: Laura Cavanaugh/AFP/Scanpix

Pedofiil Jeffrey Epsteini endine kallim ja väidetav parem käsi, inglanna Ghislaine Maxwell (58), vahistati süüdistatuna Epsteini seksiimpeeriumi heaks töötamises, vahendab CNN.

Jeffrey Epsteini endine tüdruksõber, Briti seltskonnadaam Chislaine Maxwell, töötas väidetavalt aastaid pedofiili heaks ja aitas mehel leida seksiimpeeriumi tarbeks alaealisi ohvreid. 

Pärast Epsteini vahistamist eelmise aasta suvel kadus Maxwell avalikkuse eest ja naise asukoht oli kuni tänaseni ebaselge. Mitmed ohvrid on inglanna nime oma kohtuasjaga seostanud ning Maxwell on olnud seoses Epsteini juhtumiga uurimise all. 

Nüüd, 2. juulil, vahistas FBI Maxwelli ning inglannale esitati süüdistus ahvatlemises ja vandenõus alaealiste meelitamises ebaseadusliku seksuaalakti korraldamiseks. Lisaks süüdistatakse naist alaealiste transportimises eesmärgiga kaasata neid kuritegelikus seksuaalses tegevuses. Maxwelli süüdistatakse ka kahel korral valetunnistuse andmises.

Prints Andrew (vasakul) koos noore neiu, Virginia Robertsiga. Paremal on Ghislaine Maxwell. Foto on tehtud aastal 2001. 
Prints Andrew (vasakul) koos noore neiu, Virginia Robertsiga. Paremal on Ghislaine Maxwell. Foto on tehtud aastal 2001. Foto: Supplied by Capital Pictures/Scanpix

«Alates vähemalt või umbes 1994. aastast kuni vähemalt või umbes 1997. aastani, abistas Maxwell Jeffrey Epsteini alaealiste tüdrukute kuritarvitamises, hõlbustas seda ning aitas sellele kaasa, aidates muu hulgas Epsteinil värvata, treenida, ja lõpuks kuritarvitada ohvreid, kes olid Maxwellile ja Epsteinile teadaolevalt alla 18-aastased,» on süüdistuses kirjas. Nende ohvrite hulka kuulusid süüdistuste järgi ka tüdrukud, kes olid kõigest 14-aastased.

Naine võeti New Hampshire'is vahi alla ilma vahejuhtumiteta, ütles FBI pressiesindaja Martin Feely CNN-ile, lisades, et Maxwell ilmub esmakordselt kohtu ette New Hampshire'is, kuid talle on süüdistus esitatud New Yorgis.

Varasemalt on Maxwell õiguserikkumisi eitanud ja on nimetanud vähemalt ühte enda süüdistajat valetajaks.

Ghislaine Maxwell on briti omaaegse meediamoguli, 1991. aastal kummalistel asjaoludel surnud Robert Maxwelli üheksast lapsest noorim ja isa lemmiklaps.

Maxwell kasutas oma miljardärist isa aristokraatlikke tutvusi ja raha, et ühiskondlikul redelil tõusta. Naise elu koosnes juba nooruses ekstravagantsetest bankettidest ja metsikutest pidudest, väidab üks Maxwelli tundev endine sõber väljaandele.

Seltskonnadaam Ghislaine Maxwell 2003. aastal.
Seltskonnadaam Ghislaine Maxwell 2003. aastal. Foto: EVAN AGOSTINI/AFP/Scanpix

Pärast isa ootamatut surma otsustas Maxwell New Yorki elama kolida ja just seal kohtas ta 1990. aastal Epsteini, kes sarnaselt naise isaga oli varjulise minevikuga miljardär.

Neist sai mõneks ajaks paar ja väidetavalt hõlbustas Maxwell Epsteini vajalike sidemete loomisega, koos tiirutati mööda maailma ringi mehe eralennukil ja inglanna korraldas Epsteini New Yorki kodus mõjukatele inimestele õhtusööke.

Rohkem Maxwelli kohta saad lugeda SIIT.

Ameerika miljonär Jeffrey Epstein vahistati 6. juulil 2019. aastal süüdistatuna laste seksuaalses ärakasutamises nii oma New Yorgi kodus kui ka Florida rannamajas aastatel 2002-2005.

Enne oma surma 2019. aasta augustis seisis Epstein silmitsi süüdistatuna inimkaubitsemises, kus ta maksis alates 14-aastastele tüdrukutele sadu dollareid sularahas, et astuda nendega oma kodus seksuaalvahekorda, tegi koostööd oma töötajate ja kaasosalistega, et meelitada tüdrukuid enda elukohta ja maksis noortele ohvritele teiste tüdrukute värbamise eest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles