HULLUMEELNE VIDEO ⟩ Autovaras karjus enne 87-aastase endise kohtuniku tapmist «Ma olen Jeesus»

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Kohtuniku surmaga lõppenud märatseishoo ajal varastas Collins kolm autot, murdis sisse kahte majja ja kolmele kinnistulening rammis korduvalt teda peatada üritanud politseiautot.
Kohtuniku surmaga lõppenud märatseishoo ajal varastas Collins kolm autot, murdis sisse kahte majja ja kolmele kinnistulening rammis korduvalt teda peatada üritanud politseiautot. Foto: SWNS / Scanpix

Suurbritannias mõisteti eile 21. aastaks vangi mees, kes tappis 87-aastase mehe sõites talle varastatud autoga otsa. 

39-aastane Gavin Collins tappis eelmise aasta 19. aprillil Mansfieldis 87-aastase Terry Radfordi, vahendas BBC.

Enne Radfordi tapmist jõudis aga Collins teha mitme varastatud autoga avarii. Lisaks murdis Collins sisse ühte majja ja varastas ka sealt auto, millega ta Radfordile otsa tagurdas. 

Collinsi pooletunnise märatsemishoo ajal, mille jooksu ta kuriteod toime pani, karjus mees ka «Ma olen Jeesus». 

Pardakaamera kaadritelt on näha, et Collins rebis maha ühe varastatud auto tahavaatepeegli ja räuskas mööduvatele autodele.
Pardakaamera kaadritelt on näha, et Collins rebis maha ühe varastatud auto tahavaatepeegli ja räuskas mööduvatele autodele. Foto: SWNS / Scanpix

Kõigepealt varastas Derbyshires'is elanud Collins oma naabri auto ja tegi sellega ühe Skegbys asunud maja juures avarii.

Seejärel üritas Collins varastada järgmist autot, kuid veel enne seda röövis Collins ühelt naiselt auto, millega ta samuti avarii tegi. 

Seejärel tungis Collins Mansfieldis asuvasse majja, kus viibis samal ajal maja perenaine koos oma lastega. Collins määris majas olnud ristid verega kokku ja varsatas naisele kuulunud auto. 

Sündmuskohalt minema tagurdades sõitis Collins otsa naabruses elanud Radfordile otsa, kes suri sündmuskohal. 

Radfordi pere tegi eelmisel aastal pärast juhtunut ka avalduse, milles nad nimetasid hukkunud meest kõige toredamaks isaks ja vanaisaks, keda kõik armastasid ja austasid. 

87-aastane Terry Radford hukkus, kui Collins talle varastatud autoga otsa tagurdas.
87-aastane Terry Radford hukkus, kui Collins talle varastatud autoga otsa tagurdas. Foto: SWNS / Scanpix

Radford oli enne pensionile jäämist töötanud õpetaja, nõuniku ja kohtunikuna. 

Nottinghami kroonikohus toimunud varasemate istungite ajal lahti rullunud loos selgus, et Collins oli vaid mõni päev enne  eelmise aasta suurel reedel toime pandud kuritegusid vanglast vabanenud. 

Kohtunik Stuart Rafferty sõnul oli Collinsi uue kuriteo põhjuseks psühhootiline episood.

Nimelt Collinsil on nüüdseks diagnoositud skisofreenia või skisoafektiivne häire.

Collinsile oli teo eest varem esitatud mõrvasüüdistus, kuid vandekohtunikud mõistsid mehe süüdi tapmises seoses haigusest tingitud vastutuse vähenemisega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles