VIDEO ⟩ USAs tulistas mees naist, kes varastas tema aiast natsisümboolikaga lipu

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Alexander John Feaseri maja juures ripub mitu natsisümboolikaga lippu.
Alexander John Feaseri maja juures ripub mitu natsisümboolikaga lippu. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Oklahoma mees, kelle koduõues lehvivad mastis natsilipud, tulistas noort naist, kes üritas ühte lippudest varastada.

Garfieldi maakonna vanglaadministratsiooni andmetel esitati 44-aastasele Alexander John Feasterile selle nädala teisipäeval tapmissüüdistus ja surmava relvaga ründamise süüdistus, vahendas NBC News.

Feasterile esitati süüdistus, sest eelmise nädala pühapäeval tulistas ta Oklahoma Cityst umbes 144 kilomeetrit põhjas asuvas Hunteri alevikus oma koduhoovis 26-aastast naist vintpüssist selga. 

Garfieldi maakonna šerif Jody Helmi sõnul tulistas Feaster ohvrit, Kyndal McVeyd kuni viis korda selga arvatavasti Colt AR-15 A2-ga. 

Uurimisel selgus, et kokku tulistas mees relvast kaheksa lasku, millest osad tabasid lähedalasuvaid puid ja kõnniteed. 

Kogu lugu sai väidetavalt alguse sellest, et naine veetis koos sõpradega lähedalasuvas majas toimunud peol aega, kui ühel hetkel tekkis kellelgi idee, et Feasteri kodust võiks näpata ühe tema hoovis rippuvatest svastikaga lippudest. 

Feasteri kodus olevate turvakaamerate salvestistelt on näha, kuidas pühapäeva öösel kella kolme ajal jookseb naine mehe hoovi ja tõmbab verandal rippuva natsisümboolikaga lipu alla ja jookseb tuldud teed tagasi. 

Seejärel on näha, kuidas Feaster väljub maja välisuksest ja sihib oma relvaga põgenevat naist.

«Feaster avas põgeneva Kyndali suunas tule ilma hoiatuseta. Videomaterjalist selgus, et Feaster tulistas väga kiiresti umbes 7-8 lasku. Mitmed neist tabasid Kyndalit,» kirjeldas šerif Helm sündmuste kulgu. 

Hilisemat selgus, et naine kuulis enne laske, kuidas mees karjus talle korra sõna «relv».

Siinjuures on šerifi sõnul oluline märkida, et Kyndal ei paistnud Feasterit mingil moel ohustavat, kuna naine jooksis lippu hoides mehe elukohast eemale. 

Šerifi sõnul ei ole seni teada, kas Kyndal lipuvarguse taga oli poliitilise kuuluvuse näitamine või oli tegemist lihtsa piduliste vembuga. 

Selle, kas ka Kyndalile esitatakse mõni süüdistus, otsustab ringkonnaprokurör lähiajal.

Läbiotsimise käigus leiti Feasteri kodust kokku 15 relva.  

Naabri sõnul on Feasteri kodust ka varem natsisümboolikaga lippe varastatud, kuid see oli esimene kord, kui mees lipuvargusele sedavõrd vägivaldselt reageeris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles