Madratsiga merehätta sattunud tüdruku päästmisele järgnes samas kohe uus väljakutse

Elu24
Copy
Viljandi järvel "ükssarvikutega" lustijad. Täispuhutava madratsiga veekogule minnes peab olema ettevaatlik, et tuul kaldast kaugele ei viiks.
Viljandi järvel "ükssarvikutega" lustijad. Täispuhutava madratsiga veekogule minnes peab olema ettevaatlik, et tuul kaldast kaugele ei viiks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuumad ilmad kutsuvad inimesi mere äärde. Paraku tähendab see politseile ja päästjatele ka hulgaliselt väljakutseid, mille sisuks on peamiselt «merele triiviv madrats».

Näiteks teatati pühapäeva ennelõunal merevalvekeskusele madratsiga merele triivinud inimesest Narva-Jõesuus, avaldas PPA otsingu- ja päästetööde meeskond Facebookis.

Väljakutsele reageeris Narva-Jõesuu merepäästeüksus.

«Õnneks sai hädasolija ise kaldale. Umbes kella 15.30 ajal teatati sarnasest sündmusest Haabneemes, abivajaja aitas tagasi kaldale Tallinna kordoni merepäästeüksus, reageerisid ka päästjad. Vähem kui tund hiljem teatati samas piirkonnas merel triivivast tühjast ujumisrõngast. Piirkonna kontrollisid üle Tallinna kordoni kaater ja lennusalga kopter,» teatas PPA.

Siinkohal tuletab politsei meelde, et täispuhutavad ujumise abivahendid ja veemänguasjad on ohtlikud, kuna võivad nii lapse kui täiskasvanu rannast kaugele kanda või ka ootamatult tühjaks minna, samuti on oht nende alla lõksu jääda.

Ka ei ole need päästevahendid, ega asenda päästevesti.

PPA edastas sotsiaalmeedias ka meelespea, m ida soojade ilmadega kindlasti järgida.

«❗❗❗Pea meeles:

? Täispuhutavaid mänguasju ja abivahendeid tohib kasutada vaid täiskasvanu järelevalve all.

?️ Alati kontrolli ilma ja ka veeseisundit, tee kindlaks, et oodata pole tugevaid tuuli või lausa tormi. Rannas olles jälgi samuti muutusi - milline on lainetus ja tuul.

? Hätta sattudes anna endast koheselt valjult märku - unusta eestlaslik tagasihoidlikkus, sest siin tuleb kohe tegutseda. Ja HÄÄLEKALT!

? Siiski on kõige mõistlikum igasugused täispuhutavad vahendid koju jätta, sest seal neid on oluliselt turvalisem kasutada.

? Merel abi saamiseks helista merevalvekeskusesse telefonil 6191224 või numbril 112.

Turvalist suve! ?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles