PILDID ⟩ Algas kohus meelelahutaja Venno Loosaare üle

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy

Harju maakohtus algas täna kohus alaealise seksuaalses väärkohtlemises süüdistatava Venno Loosaare üle.

Eelmise aasta 20. detsembril kirjutas Elu24, et prokuratuur süüdistab tuntud meelelahutajat Venno Loosaart alaealise seksuaalses väärkohtlemises.

«Süüdistuse järgi pani Venno Loosaar toime ühe kuriteoepisoodi, mis seisnes selles, et ta hõõrus nooremat kui 10-aastast tüdrukut läbi riiete suguelundite piirkonnast, samuti leiti tema valdusest 19 fotot ja neli videot lapspornoga,» ütles detsembris süüdistust kommenteerinud Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas Elu24-le.

Ringkonnaprokurör Arika Almann selgitas, et Loosaarele ette heidetav tegu on toime pandud mitmeid aastaid tagasi ning jõudis õiguskaitseasutusteni alles nüüd, sest teo toimepanemise ajal ei saanud kannatanu noore ea tõttu aru sellest, mis temaga toimus.

Loosaar ütles Elu24-le samal päeval saadetud kommentaaris, et eelmise aasta jaanuaris toimunud kinnipidamisel võeti tema kodust kaasa kõik infokandjad sh. arvutid, telefon, tahvelarvuti ja välised kõvakettad.

Loosaare sõnul on süüdistuse taga tema peretuttavad ning tema ei ole midagi sellist teinud. 

Venno Loosaar käis ka 13. jaanuaril saates «Õhtu!» talle esitatud süüdistusi kommenteerimas. Vaata videolõiku siit. 

Saates rääkis Loosaar, et asi ulatub tagasi ajaperioodi 2014-2016.

«Tegemist on minu poja mängukaaslasega, kes käis meie hoovis ja toas mängimas aastast 2014 kuni kaebuse hetkeni 2018. aastal,» seletas Loosaar.

Tuntud meelelahutaja lisas, et kogukond, kus ta elab on väga sõbralik ja avatud, ning kõigi lapsed käivad kõigi hoovis ja kodus mängimas. 

«Me maadleme, mürame, lastega ja füüsiline kontakt on koguaeg olemas. Me oleme selline füüsiline perekond, et kui keegi tuleb külla, siis me kallistame või lahkub, siis me kallistame,» rääkis Loosaar.

Kust võis tekkida olukord, et ta teise pere last ebasündsalt katsus, ei osanud Loosaar öelda.

Venno Loosaart esindab kohtus kaitsja advokaat Ene Mõtte.

Harju maakohtu pressiesindaja Viivika Siplane kinnitas Elu24-le, et esimene istung seoses Venno Loosaare süüdistusega küll toimus, kuid kuna tegemist on kinnise menetlusega, siis ei saa kohus seda kommenteerida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles