JÄRELEHÜÜE ⟩ Ilmar Raag Lihula tulistaja esimesest ohvrist: ta käitus tol ööl tõelise kodanikuna (8)

Elu24
Copy
Tulistamispiagas Lihula lähedal koguti tõendeid.
Tulistamispiagas Lihula lähedal koguti tõendeid. Foto: Lilli Tölp

Kaitseliidu Toompea maleva ülem Ilmar Raag on uhke, et teenis koos kangelaslikult käitunud Virgot Rägastikuga.

Laupäeva õhtul aset leidnud traagiline tulistamine Lihulas võttis elu kahelt inimeselt, kaks last sai ka raskelt viga. Hullumeelsete sündmuste käigus pääses kolm inimest suisa imekombel vigastustest.

Relvahullu esimeseks ohvriks oli aga filmimees Ilmar Raagi juhtimise all Toompea malevas teeninud Virgot Rägastik. Mees oli sellega liitunud alles aasta alguses.

Rägastik järgnes avarii teinud ja sündmuskohalt põgenenud juhile. Kui ta teelt välja sõitnud autoni jõudis, avas tulistaja hoiatuseta tule.

«Tol ööl käitus ta tõelise kodanikuna,» meenutas Raag Rägastikku. « Teavitas kõigepealt häirekeskust ja asus seejärel kurjategijat jälitama.»

«Kaitseliitlasena olen ma uhke, et kuulusin temaga samasse meeskonda,» kinnitas Raag. Ta avaldas 40-aastase malevlase perele ja lähedastele kaastunnet.

Toompea malev mälestas samuti oma traagiliselt hukkunud liiget. «Oma käitumisega tol öösel kehastas ta seda, milline peaks olema kaitseliitlane: tähelepanelik oma kogukonna suhtes ja julge seaduserikkumise peatamiseks,» kirjutati malevkonna sotsiaalmeedias.

Meeskond oli kokku leppinud, et sel nädalal aitab Rägastik koos rühmakaaslastega parandada sideautot. «Nüüd viivad kaaslased Kaitseliidust tema hauale pärja,» tõdes malevkond. Toompea malevkonnas teenib ka Rägastiku vend.

Tulistaja ise oli juba ammu jäänud Kaitseliidule silma väga ebausaldusväärsena. Juba seitse aastat tagasi sunniti ta vastupunnimisest hoolimata lahkumisavaldust esitama, sest noorkotkaste juhina tõestas ta end «kergesti ärrituva ja agressiivse mehena, kelle sõnakasutus ei olnud samuti kohane kaitseliitlasele».

Vist ei olegi veel räägitud, et Lihula tulistaja sisuliselt visati 7 aastat tagasi Kaitseliidust välja, sest oli...

Posted by Ilmar Raag on Esmaspäev, 8. juuni 2020
Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles