RIIKLIK SKANDAAL ⟩ Noor mees filmis ise, kuidas ta hooldekodus kaitsetut kaaspatsienti peksis (1)

Elu24
Copy
Nooruk jagas kaitsetule vanurile kümneid hoope.
Nooruk jagas kaitsetule vanurile kümneid hoope. Foto: Kuvatõmmis videost

USA avalikkust šokeeris video, kus noor mees filmis end kaitsetut hoolealust piinamas. Kuigi politseid süüdistati aeglases reaktsioonis, on jõhkard nüüd arreteeritud. 

USA meedia teatel leidis õõvastav vahejuhtum aset ühes Detroiti vanadekodus. Nähtavasti filmis 20-aastane mees end ise, kuna sättis mitmel korral kaamerat. Sellest on interneti lekkinud kaks klippi.

Ohvril oli nägu verine.
Ohvril oli nägu verine. Foto: Kuvatõmmis

Nooruk jagas väidetavalt 75-aastasele mehele mitmeid hoope - enamasti näkku. Põdur ohver end kaitsta ei suutnud ning talus toimuvat hääletult. Pärast vanuri voodi pealt maha lükkamist filmib ründaja, kuidas ta ohvril näo pealt vere voodiriietega ära pühib.

Westwoodi hooldekodus 15. mail aset leidnuga seoses on ründaja nüüd arreteeritud. Väidetavalt on nad mõlemad asutuse patsiendid ning töötajad asjasse segatud pole, kinnitati Westwoodist.

Kõrgeima taseme skandaal

Šokeeriv video on pöördunud koguni poliitiliseks skandaaliks, kuna seda märkas ka president Donald Trump. Toetajate väitel on politsei reageerinud aeglaselt ning sündmus pole piisvat meediakajastust saanud.

Sotsiaalmeedias mindi isegi nii kaugele, et enne politsei sekkumist avalikustatud ründaja arvatav nimi - Jadon Hayden -  ning aadress. Mitmed kutsusid emotsioonituhinas üles koguni omakohtule.

Politsei arreteeris ründaja siiski 21. mail. Ametlikult tema nime avaldatud ei ole. Omakohtu vastaste sõnul pööras president häiriva sündmuse oma poliitiliseks punktivõiduks, selle pooldajate väitel on aga õigussüsteem kallutatud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles