Lõuna-Aafrika paar suri pärast «koduõlle» tarbimist

Elu24
Copy
Lõuna-Aafrika paar plaanis abielluda, kuid mõlemad surid koroonakriisi ajal pärast «koduõlle» tarbimist.
Lõuna-Aafrika paar plaanis abielluda, kuid mõlemad surid koroonakriisi ajal pärast «koduõlle» tarbimist. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Lõuna-Aafrika suurimas provintsis Põhja-Kapimaal elanud Tony (54) ja tema 42-aastane kihlatu Alida surid teadaolevalt pärast «koduõlle» tarbimist, mille Tony eriolukorra reegli tõttu valmistas, vahendab Daily Star.

Lõuna-Aafrika Vabariigi suurimas provintsis, Põhja-Kapimaal suri paar, kelle surmajuhtumiga seoses uuritakse kodus valmistatud õlle-laadset jooki.

Kohaliku politsei pressiesindaja Mohale Ramatseba ütles, et 42-aastane naine suri paari kodus. «54-aastane mees leiti kriitilises seisus. Ta suri hiljem haiglas,» lisas Ramatseba. Politsei raporti kohaselt leiti paari lähedalt kaks tühja pudelit, milles oli olnud kodus valmistatud, õllele sarnanev alkohoolne jook.

Ramatseba sõnul tehakse «koduõlle» pudelitele teste, ning surmajuhtumeid uurib kohalik politsei. Ehkki väidetavalt ei saa bakteritega saastunud õlle joomisesse surra, kuna alkohol steriliseerib seda, võib jook siiski saastunud olla. Näiteks suri 2015. aastal Mosambiigis 75 inimest hirsist valmistatud kohaliku õlle joomisest, mis oli saastunud.

Kohalik pastor Bertus de Jager sõnul oli paar kihlatud, ning plaanisid varsti abielluda. Tema sõnul olid Tony ja Alida väga armunud ja hoidsid avalikkuses alati üksteisel käest. Pastor oli Alidat tundnud kuus aastat: «Ta oli väga reserveeritud naine, kes hoolis teistest inimestest väga. [...] Kogukond on väga kurb ja meie palved on nende perega.»

Põhja-Kapimaa meedia teatel juhtus antud juhtum kuu aega pärast seda, kui Lõuna-Aafrikas kehtestati ranged koroonakriisi reeglid, sealhulgas alkoholimüügi keeld. Kohalik meedia põhjendas alkoholi keelustamist sellega, et see on immuunsussüsteemi ohustav aine ja see vähendab sotsiaalse distantseerumise pärssimist. Lisaks, vähendada koduvägivalla või vägivalla juhtumeid, mille ohvrid peaksid minema haiglasse.

Sarnaselt paljudele Euroopa riikidele lubatakse Lõuna-Aafrika elanikel kodust lahkuda vaid esmatähtsate teenuste osutamiseks või vajalike toodete, näiteks toidu ja ravimite ostmiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles