Paides varastati mitu mesilasperet koos kärgedega

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Mesilased mesitarus
Mesilased mesitarus Foto: Arvo Meeks

Teisipäeval teatati politseile, et Paides varastati ühel kinnistul olnud mesitarudest raamkärgi koos mesilasperedega. 

«Tõenäoliselt varastati metsa servas aiaga ümbritsetud tarudest mesilasperedega kärgi ajavahemikul 2. - 5. maini,» kommenteeris juhtunud Lääne prokuratuuri pressinõunik Liivi Reinhold Elu24-le.

Kriminaalasi on Reinholdi kinnitusel äsja alustatud ning kõik sündmuse asjaolud on veel täpsustamisel. «Praegu kedagi kahtlustatavana üle kuulatud ei ole,» lisas Reinhold.

Vargusega tekitati kahju ligi 2400 eurot.

Mesitarude varguseid on küll varemgi ette tulnud

Viimati teatati mesitarude vargusest politseid 8. aprillil, kui Tamsalu vallas Kursi külas asuvalt kinnistult varastati kuus mesitaru, nendest kolm koos mesilastega. Kahju tekitati 1015 eurot.

2018. aasta mai alguses kirjutas Saarte Hääl, et Saaremaal olid toona mesinikud hädas neid tabanud mesitarude varguste laine. Asjatundjast päti käe läbi jäi ühe nädalalga oma varast ilma kuus mesinikku.

Mesinik Ergo Oolup selgitas toona väljaandele, et kevadeti on mesilasperesid kõige kallim ja parem soetada sest ületalve peetud pered annavad samal aastal saaki.

Tavaliselt ostetakse mesilasperesid küll suvel, kuid siis tuleb neid ise üle talve pidada ja saaki saab alles järgmisel aastal.

Mesinike sõnul on tasude vargad enamasti asjatundjad, kes oskavad mesilastega käituda. 

Saaremaa mesitarude varguse kogta rääkisid mesinikud toona, et näiteks olid välja valitud suuremad pered, milleks on vaja taru avada ja seal sees olevate raamide peal oleva pere suurust hinnata.

Asjatundlikkusest annabki mesinike sõnul aimu seegi, et vargal on tavaliselt mesinikule omane käitumismuster, mille tunnevad ära vaid teised mesinikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles