Mees tappis abikaasa, peitis laiba maja alla ja valetas politseile, et naine kadus ära

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Mary Fury plaanis oma vägivaldsest ja kontrollivast abikaasast lahutada, kuid kahjuks jõudis mees enne naiselt elu võtta.
Mary Fury plaanis oma vägivaldsest ja kontrollivast abikaasast lahutada, kuid kahjuks jõudis mees enne naiselt elu võtta. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Minnesotast pärit 28-aastasele Joshua David Furyle esitati teisipäeval süüdistus oma naise mõrvas, vahendas Daily Beast.

Joshua David Fury tappis 28-aastase Maria Fury 30. aprillil. Hennepini maakonna prokuratuuri sõnul leiti naise surnukeha 2. mail pärast laiaulatuslikku otsingut.

Süüdistuse järgi helistas Fury 30. aprillil kella 18 paiku Mapel Grove'i politseiosakonda ja teatas oma naise kadumisest. Sealjuures väitis ta, et naine ei tulnud pärast jalutuskäiku enam koju. 

Esialgu ütles ta politseile, et jõudis tund varem koju ja leidis köögist Maria mobiiltelefoni ning kontrollis seejärel naise tavapärast jalutusmarsruuti.

Väljakutsele sõitnud võimuesindajad alustasid koheselt naise otsinguid ning kahe tunni jooksul otsiti naist ka kopteriga ümbrüskonnas ringi lennates. 

Süüdistusest selgub, et esialgsel paari kodu läbiotsimisel ei leidnud politseinikud sealt midagi kahtlustäratavat ning mees näis tõeliselt oma naise heaolu pärast mures olevat. 

1. mail jätkas politsei naise otsinguid ning üle kuulati naise pereliikmed ja sõbrad. 

Seejärel said uurijad teada paari vahel olnud probleemidest. 

Naise ema rääkis politseile, et tütar kavatses abikaasa juurest välja kolida ja lahutada. Naise sõbrad kirjeldasid Furyt kui kontrollivat ja ahistavat meest.

Samal päeval said ametivõimud kohtult paari kodu läbiotsimismääruse.

Ametivõimud avastasid surnukeha 2. mail kella 13.30 ajal pärast seda, kui jälituskoerad olid nad maja all asunud väikesesse õõnsusesse, millele mees oli mulda peale kaevanud. 

Uurimise ajal andis Fury politseile mitmeid erinevaid ütlusi, milles eitas, et võiks oma naisele viga teha. Ta üritas kuriteos isegi naise endist elukaaslast süüdistada. 

Sellest hoolimata vahistati mees 2. mail. Viimase ülekuulamise jooksul tunnistas Fury lõpuks, et ta tappis oma naise ja sidus ta kinni sama teibiga, millega plaanis naise kadumiskuulutusi postidele ja teadetetahvlitele kinnitada.

Joshua David Fury oli tema abikaasa lähedaste sõnul kontrolliv ja ahistav mees.
Joshua David Fury oli tema abikaasa lähedaste sõnul kontrolliv ja ahistav mees. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

«Ta ütles, et kägistas teda pärast seda, kui ta arvas, et Maria jätab ta maha,» seisis väljaandele teadaolevalt kriminaaltoimikus. 

Kirjelduse järgi pani mees mõlemad käed ümber naise kaela ja pigistas, kuni tundis, kuidas kaelas käis raks.

Seepeale tõmbas Fury pani naisele kilekoti pähe ja ootas kuni naine lõpetas hingamise.

Fury rääkis võimuesindajatele, et tal tekkis naise tapmisest paanika mispeale otsustas ta mõrva varjata.

Ta sidus naise käed teibiga kinni ja peitis surnukeha paari Maple Grove'is asuva maja all olevasse õõnsusesse. 

Seejärel ootas Fury mitu tundi enne kui helistas politseisse ja teatas naise kadumisest.

Hennepini maakonna koroneri büroo kinnitas väljaandele, et 28-aastase naise surma põhjus oli lämbumine. Kui politsei naise keha avastas, oli tal teibiga ümber kaela kinni tõmmatud kilekott ikka veel peas.

Fury rääkis võimudele, et mõrva sooritamine ja laibast vabanemine võttis tal ainult kaks ja pool tundi aega.

6. mail viidi mees juba Hennepini maakonna vanglasse.

«Maria Pew (naise neiupõlvenimi - toim.) on õudsa, mõeldamatu kuriteo ohver,» ütles naise perekond avalduses. 

«Kuid me ei luba teda nii mäletatakse. Maria vihkaks seda, kui maailm näeks teda ohvrina. Maria oli palju enamat. Ta oli meie tütar, meie õetütar, meie nõbu, meie sõber. Ta armastas oma peret ja oli väga lojaalne,» kirjutas pere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles