Jägala joa moodne sinine välikäimla varastati ära

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Jõelähtme vald postitas uudise välikäimla vargusest ka oma Facebooki lehele, lootuses, et ehk aitab see varasteni jõuda.
Jõelähtme vald postitas uudise välikäimla vargusest ka oma Facebooki lehele, lootuses, et ehk aitab see varasteni jõuda. Foto: Kuvatõmmis Jõelähtme valla Facebooki lehelt

Eelmisel nädalal varastati Jägala joa autoparklast ära sinist värvi kätepesu võimalusega välikäimla. 

«Vargusest teatas välikäimla omanik AS Kemmerling ja see jääb ajavahemikku 27.04–4.05,» rääkis Elu24-le Jõelähtme valla piirkonnapolitseinik Kersti Kald

Kald lisas, et valda teatati vargusest esmaspäeval kell 10.25. «Vargus jäi üsna pika ajavahemiku sisse,» tõdes piirkonnapolitseinik.

Kuna piirkonda ei ole valla poolt avalikke turvakaameraid paigaldatud, siis ei ole võimalik ka kuskilt salvestiselt jälgida, kes ja millal täpselt välikäimla ära vedas. 

Sellega seoses ei ole piirkonnapolitseiniku sõnul veel ka ühtegi kahtlusalust. «Eks seda varastatakse pigem selleks, et viia endale suvilasse, oma tarbeks,» tõdes Kald.

«Tegelikult on meil siin rahulik kant ja selliseid asju tavaliselt ei juhtu,» lisas Kald.

AS Kemmerling tegevjuht Marko Kurg rääkis Elu24-le, et aastas varastatakse minimaalselt 4–5 välikäimlat ja ega nad täpselt teagi, mida vargad nendega pihta hakkkavad. «Eks viiakse kuskile nurga taha endale ära,» tõdes Kurg.

Jägala joa parklast ära veetud välikäimla ei ole aga viimasel ajal ainus kemmerg, mis huligaanide saagiks langenud on. «Hiljuti pandi Kambja vallas asuval disck golf'i väljakul vets põlema,» rääkis Kurg. 

Kurg nentis, et selliste tegude taga on tavaliselt uljaspead, kes on näiteks mingeid juutuuberite vempe näinud ja tahavad siis ka näha, mis saab, kui näiteks välikäimla, mis on suuresti nafta baasil tehtud, põlema panna. 

Kuigi viimased aastad on välikäimlate varguste suhtes rahulikumad olnud,  meenutas Kurg, et kunagi oli neil aasta, mil Narva-Jõesuus varastati iga nädal üks välikäimla. 

Uuena maksab üks välikäimla 800 eurot, millele lisandub ka käibemaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles