COVIDIOOT ⟩ Ülioluline narkopealik reetis lärmaka peoga karantiini rikkudes politseile oma asukoha

Elu24
Copy
"Tavo" vahistatuna
"Tavo" vahistatuna Foto: Kolumbia narkovastane politsei

Üks Kolumbia tagaotsitavamaid narkoärikaid, kelle asukohale viitava info eest pakkus valitsus 144 000 dollarit, andis oma asukoha ise üsna rumalal moel politseile ära.

Niinimetatud «Laheklanni» kuuluv Gustavo Adolfo Álvarez Téllez ehk Tavo vahistati reede õhtul. See oli nii suur sündmus, et Kolumbia president Ivan Duque pühendas sellele koguni laupäevase infotunni, kirjutas El Tiempo.

«Laheklanni» üks juhte võeti kinni Cordoba linna lähedal maakohas narkovastase politsei eriüksuse poolt. Koostööd tehti ka USA narkovastase agentuuri DEAga, kes olid Tavot jälitanud juba kuid.

Luksuslik pidu keset katku

Asukoht saadi teada aga nädala eest. Tavo reetis selle oma rantšos korraldatud peoga. Kohustuslikule koroonaisolatsioonile vaatamata osales peol hulk pereliikmeid, külalisi ning mariachi-muusikute gruppe. See tõmbas paljude tähelepanu.

«Külalised saabusid kallites autodes, muusikud veeti kohale eemalt Monteirast,» kirjeldas allikas meediale. «Muidugi oli ka alkoholi ning igasuguste meelelahutuste üleküllus. See oli üks vihjeid sellele, et Tavo on seal.»

Järgneva nädala sees korraldas politsei salakuulajad sündmuskohale. SSelgus, et tegemist oli ülimalt luksusliku majapidamisega, kus olid basseinid ja muud mugavused. «Kinnitati, et Tavo on seal talus. Teda süüdistatakse igas kuus 6 tonni kokaiini USAsse vedamises,» selgitas allikas.

Tavo kriminaalne tee algas juba 1990. aastatel «omakaitsesalkades». Edasi tegutses ta oma vahistamispaiga ümbruses palgamõrvarina.

2012. aastal vahistati ta juba narkosüüdistustega, kuid USAsse välja saatmise järel kandis vaid kaks aastat vanglakaristust. Eeldatakse, et USA soovib teda jälle oma kohtu ette tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles