UUED PILDID ⟩ 14-aastane rase venelanna on jamas: raha tuleb, aga arst ei ravi ja isaküsimus on aina segasem

Elu24
Copy
13-aastaselt rasedaks jäänud vene koolitüdruk Daria on sotsiaalmeedias kogunud kümneid tuhandeid fänne.
13-aastaselt rasedaks jäänud vene koolitüdruk Daria on sotsiaalmeedias kogunud kümneid tuhandeid fänne. Foto: Kuvatõmmised TikTokist / Elu24 kollaaž

Aasta alguses šokeeris vene meediat lugu 13-aastasest Dariast, kes väitis, et ootab oma 10-aastase poisssõbra last. Mitmendat kuud rase Daria on vahepeal saanud 14-aastaseks ja teenib sotsiaalmeedias tänu kümnetele tuhandetele fännidele raseduse pealt raha, kuid lapse isaküsimus on siiani segane.

Elu24 kirjutas jaanuaris, et Krasnojarski piirkonnas asuva linna Zheleznogorski haigla teatas 13-aastase tüdruku rasedusest kohalikku politseid 13. jaanuaril. Venemaa meedia vahendas, et sealses piirkonnas elav koolitüdruk ootab 10-aastase poisi last. 

Väljaande sõnul olid lapsed erinevatest koolidest, tüdruk 7. ja poiss 4. klassist, kuid on olnud sõbrad juba aastaid. Tüdruk oli toona väidetavalt seitsmendat nädalat rase ning ei soovinud rasedust katkestada. Perekond toetas tüdruku otsust. 

Ka tüdruku koolidirektor kinnitas KRSK meediaväljaandele, et kool on tüdruku rasedusest teadlik ning toetavad teda nii palju kui võimalik. Tüdruku iseloom on aga väidetavalt «keeruline» ning tal ei lähe koolis hästi, ta puudub palju ning kiusab teisi. 

Mõned nädalad hiljem läks Daria koos sugulaste ning Ivaniga pärast arstlikku ülevaatust külalisena Andrei Malakhovi saatesse «Otseülekanne», vahendab tvk6.ru.

Saates rääkis koolitüdruk lähemalt sellest, kuidas nad Ivaniga kohtusid. «Sõber koolist kutsus mind jalutama, Ivan oli temaga kaasas. Järgmine päev hakkasime käima. Ta ütles, et armastab mind,» meenutas Daria jaanuaris.

1. veebruaril sai Daria 14-aastaseks ning paar nädalat hiljem tuli ilmsiks, et 10-aastane Ivan ei saanud olla lapse isa, vahendab irk.kp.ru. Kohalik lastearst Nikolai Skorobogatov avaldas juba jaanuaris kahtlust: «Teoreetiliselt on see võimalik aga ma ei tea midagi selle konkreetse juhtumi kohta. Kuid mulle tundub, et keegi teine võis tüdruku viljastada ning süü aeti poisi kaela.» 

Veebruari keskpaigas said eksperdid asjas selgust ja kinnitasid, et 10-aastane koolipoiss ei ole kohe kindlasti lapse isa: «Analüüsisime proove kolm korda, nii et viga ei tohiks olla. [...] Ta on alles laps, tal ei ole testosterooni. Puberteet ei tule isegi homme.»

Samal ajal kui sotsiaalmeedias spekuleeriti jätkuvalt, kes võis Daria lapse isa olla, võttis meediaga ühendust 15-aastane Sergei (nimi muudetud - toim). Sportlik teismeline Daria koolist väitis, et tüdruk meeldis talle, kuid ta ei oodanud midagi tõsist.

Ühel päeval olevat ta Dariale öelnud: «Sul on palju kutte, mitte ainult Ivan. Tule minuga? Kui sa keeldud, ütlen kõigile, kes sa oled.»

Daria läkski ning sai peagi teada, et on rase, kuid ütles kohe, et lapse isa on 10-aastane Ivan. Hiljuti esitas Daria perekond Sergeile vägistamise süüdistuse ning noormees on nüüd koduarestis.

«See oli vägistamine. See info on 100% tõene. Nüüd käivad (tüdruku - toim) vanemad mööda erinevaid osakondi: politseis, prokuröride ja uurijate juures,» rääkis Daria perekonna tuttav anonüümse allikana vene meediale.

«Ja fakt, et nüüd on tüdruk Instagrami-staar on elementaarne kaitsemehhanism,» arvab allikas, «tal on lihtsalt häbi ja ta proovib ellu jääda selle keskel, mis temaga juhtus.»

Psühholoog Oksana Anishchenko nõustub, et tüdruku viis olukorraga hakkama saada oli pöörduda «avalikku keskkonda — sotsiaalmeediasse».

«Tüdruk on traumaatilises olukorras, lapsena pole ta selleks valmis. Kui aga toetus ei lakka, on võimalus olukorrast välja tulla minimaalsete kaotustega,» usub Anishchenko.

Briti meediaväljaanne Mirror vahendab, et Daria oli oma Instagrami-jälgijatele väitnud, et nii ei juhtunud ning väidetavas kohas, kus vägistamine oleks aset leidnud, pidavat olema kaamerad.

Daria Instagrami kontol on hetkel esimeseks postituseks pilt koos Ivaniga, mis on sotsiaalmeediasse üles pandud 25. jaanuaril. Selleks hetkeks oli uudis koolitüdruku rasedus juba meediasse jõudnud. Kontol on ohtralt pilte Dariast ja koolitüdrukust koos Ivaniga, kellel isiklikku Instagrami ei ole.

19. veebruaril postitas Daria Instagrami pildi haiglavoodist. Vene kõmuleht Star Hit vahendab, et oli oht, et koolitüdruku rasedus katkeb ning arstid päästsid lapse elu.

Praeguseks on Daria instakontol 125 postitust ning ligi 70 000 fänni. Star Hit vahendab, et paljude jälgijate arvates proovib Daria Instagrami-konto abiga oma rasedust reklaamida. 

Mitmete pildipostituste järel hakkas Daria märtsi lõpus kirjutama rohkem ka oma rasedusest. 29. märtsi postituses avaldas ta, et peab tegema keisrilõike, kuna ei saa ise sünnitada. Lisaks vihjas Daria sellele, et on emarolliks valmis, kuna on viimased kolm aastat enda ema haiguse tõttu oma väikevenna eest hoolitsenud: «vahetasin ta mähkmeid, panin ta voodisse, toitsin ja vannitasin teda».

Ema oli Daria sõnul ka esimene, kes tema rasedusest kuulis ja on nõus lapse kasvatamisel aitama. Kõik nii mõistvad olnud ei ole. «Kooliarstid reageerisid sellele normaalselt, kuid mõned õpetajad seda ei teinud. Mõni õpetaja nõudis aborti, keegi on koguaeg minu vastu ebaviisakas olnud,» kirjutas Daria, kelle sõnul on aga klassi- ja koolikaaslased toetavad.

Koolitüdruk rääkis lühidalt ka oma perearsti reaktsioonist. «Ta keeldub mind ravimast, ta nõudis, et ma teeks aborti, sünnituse vastuvõtmisest minu kodulinn keeldus, vot niimoodi,» kirjutas Daria oma Instagrami-fännidele.

Neli päeva tagasi rõhutas Daria Instagramis, et ei reklaami oma rasedust, kuid inimesi lihtsalt huvitab. «Jah, osa raha kulutan endale, aga 95% läheb sünnitusele ja tulevasele väikelapsele (riietusele, mähkmetele, pesule ja loomulikult lastemööblile).» 13. aprilli postituse all lubas koolitüdruk avaldada oma tulevase lapse soo, nime ja ka pilte juhul, kui saab 80 000 fänni täis. Hiljuti tegi noor neiu oma kontol ka loosimängu.

Noorel tüdrukul on ka Tiktoki konto, kus tal on ligi 30 000 fänni. «Ainult 14-aastane, aga juba rase. Reklaam — 300 rubla (ehk alla 4 euro). Kirjutage privaatsõnumitesse,» on kirjas Daria TikToki profiilil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles