AITAME KOOS ⟩ Pärnumaal kasvab rasket südamehaigust põdev väike Lenna, kes vajab kohta, kus korralikult pesta

Elu24
Copy
Lennal on diagnoositud raske südamepuudulikkus, mistõttu vajab ta eluaegset trombivastast ravi.
Lennal on diagnoositud raske südamepuudulikkus, mistõttu vajab ta eluaegset trombivastast ravi. Foto: Kanal 2

Rõusas elab noorpere, kelle peres kasvab peagi 2-aastaseks saav Lenna. Tüdrukul on aga diagnoositud raske südamepuudulikkus, mistõttu vajab ta eluaegset trombivastast ravi. Algaval aastal ulatab abikäe perekonnale ka «Kodutunne».

Rõusas elab üks tore noorpere, kelle peres kasvab kolm last. Perekond on ühele vanale talule elu taas sisse puhunud, ent kahjuks on nad nüüd silmitsi olukorraga, kus talu renoveerimiseks rahalised vahendid puuduvad.

Enr sellest olulise on peagi 2-aastaseks saav Lenna, kellel on diagnoositud raske südamepuudulikkus ning kes vajab eluaegset trombivastast ravi.

Ravimi annus sõltub aga vere hüübimisnäitaja väärtusest, mida saab vastava seadmega, INR mõõtjaga ka kodustes tingimustes mõõta. Aparaadi olemasolul on laps ja pere vähem sõltuvuses meditsiiniasutusest ja pere saab seadme abil lapse tervise eest hoolitseda kodustes tingimustes.

Koos Lastefondiga õnnestus neil see aparaat ka soetada kuid, endiselt puuduvad talus soe tualett ja pesuruum. Ja selles osas tahabki «Kodutunne» appi minna.

Sel sügisel juba 18. hooaega alustanud «Kodutunne» toob vahetult enne pühi Kanal 2 ekraanile heategevusliku jõulusaate, mis võtab kokku tehtud töö ja vaatab lootusrikkalt tulevikku.

Liigutavas erisaates külastab «Kodutunne» saatest läbi käinud inimesi ja näitab, mida on heade inimeste toel aasta jooksul korda saadetud.

Töö pole sellega aga lõppenud ja nii jõuavad ekraanile lood ka neist peredest, kes ootavad ja vajavad «Kodutunde» abi algaval aastal.

Heategevusliku erisaatega kutsubki «Kodutunne» üles toetama neid, kel muud lootust enam pole - avatud on annetustelefonid, et «Kodutunne» jõuaks veelgi rohkemate Eesti peredeni.

«Kodutunde» heategevusliku kontsertsaate annetustelefoni numbrid on:

900 6225 (5 €)

900 7718 (10 €)

900 7719 (25 €)

Saates löövad kaasa tuntud Eesti artistid Ivo Linna, Anne Veski, Birgit Sarrap, Ott Lepland, Karl Madis ja Sünne Valtri, pakkudes kauneid ja meeleolukaid muusikalisi vahepalu.

Loe ka: «Kodutunde» heategevuskontserdi jooksul annetasid head inimesed 169 000 eurot!

Kanal 2 näitab «Kodutunde» heategevuskontserti veel ka homme, 21. detsembril kell 15.00.

Kanal 11 kordab «Kodutunde» erisaadet 24. detsembril kell 19.30 ja 25. detsembril kell 14.40

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles