Elektrikatkestus pani päästetud loomad külmuma

Kuuuurija
, Kuuuurija
Copy
Päästetud loomad
Päästetud loomad Foto: Ivica Galovic/PIXSELL / PA Images/Scanpix

Taaskord pöördusid Katrin Lusti poole Valga elanikud, kelle sõnul kannatas Valga loomade varjupaik elektrikatkestuse all kolm ööpäeva.

"Loomakesed on külmas ja pimedas, palun aidake neid!" sai "Kuuuurija" meeskond abipalve. 

Katrin Lust helistas täna hommikul Valga varjupaika ja sai teada, et varjupaik oli tõesti elektrita, kuid seekord tõttas loomakestele appi Valga vallavalitsus.

"Ma helistasin Elektrilevi hädaabinumbrile ja olin pool tundi ootejärjekorras. Sinna läks viimane piisk mu telefoniakust, aga see hädaabinumber ei ole mõeldud hädalistele. Kolm päeva helistasime sinna ja ainult lubati," rääkis varjupaiga juhataja Jana Juhkam, "Ma ütlesin neile, et väljas on alla viie kraadi. Mul loomad külmetavad, palun tehke midagi...aga nad ainult lubasid...sealt abi või inimlikkust loota oli täiesti mõttetu. Lõpuks helistasime vallavalitsusse, kes reageeris kiiresti ja tõi meile eile õhtul generaatori ja täna hommikul saime lõpuks elektri tagasi ja liin parandati."

Jana Juhkam tänab Valga vallavalitsust, "Palun kirjutage, et me oleme siin väga tänulikud, sest Elektrilevist ei saanud me kolm päeva mitte mingisugust abi!"

Katrin Lust küsis, kas viimased kolm päeva tekitasid loomakestele suurt piina.

"Koristatud ja toidetud olid nad ilusasti aga eks neil natuke külm oli, aga õnneks täna juba kõik jälle soe ja läheb ilusti edasi!" ütles Juhkam. 

Valga loomade varjupaigas ootab hetkel kodu 100 kassi ja kuskil 20 koerakest.

Katrin Lust loodab, et paljud neist leiavad jõuluks kodu nii nagu sai enne jõule kodu neli aastat tagasi Lusti enda koer Kuzmitch, kes on võetud Tallinna loomade varjupaigast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles