Politsei esitas Inglismaa surmaveoki juhile tapmissüüdistuse

Elu24
Copy
Veok, kust leiti kolmepäeval 39 inimese surnukehad.
Veok, kust leiti kolmepäeval 39 inimese surnukehad. Foto: Stefan Rousseau/PA Wire/PA Images/Scanpix

Essexi politsei on esitanud süüdistuse Inglismaa surmaveoki juhile 31 mehe ja kaheksa naise tapmises, teatab BBC. Lisaks süüdistatakse 25-aastast veokijuhti Maurice Robinsoni inimeste kaubitsemise vandenõus, ebaseaduslikule immigratsioonile kaasaaitamise vandenõus ja rahapesus.

Kolmapäeval leidis Essexi politsei Graysi linna Waterglade'i tööstuspargist veoautost 39 surnuks külmunud inimkeha. Politsei teatel tuli Robinson veoautoga Põhja-Iirimaalt Purfeeti terminali saabunud treilerile järele ning sõitis sellega seejärel Graysi.

Põhja-Iirimaalt pärit Robinsoni lähedaste sõnul avastas veokijuht surnukehad ise ning helistas Suurbritannia hädaabinumbril 999. Samal päeva, kui surmaveok avastati, vahistas Essexi politsei Robinsoni mõrvakahtlusega.

BBC teatel esitas politsei laupäeval Robinsonile 39 inimese tapmissüüdistuse. Lisaks esitati veokijuhile inimkaubanduse, ebaseaduslikule immigratsioonile kaasaaitamise ja rahapesu süüdistused. Robinson peab kohtusse ilmuma esmaspäeval.

Essexi politsei peakonstaabli asetäitja Pippa Mills andis reede õhtul pressiteate, kus kinnitas, et surmaveokiga seoses on vahi all neli isikut.
Essexi politsei peakonstaabli asetäitja Pippa Mills andis reede õhtul pressiteate, kus kinnitas, et surmaveokiga seoses on vahi all neli isikut. Foto: Yui Mok/PA Wire/PA Images/Scanpix

Reede pärastlõunal teatas Inglismaa meedia, et seoses juhtumiga on arreteeritud lisaks veokijuhile veel kaks isikut. Inimkaubanduses ja 39 isiku mõrvas kahtlustatavad on Thomas Maher (38) ja tema abikaasa Joanna (38), kes olid teadaolevalt veoki viimased omanikud.

Samal õhtul teatati, et vahi all on ka neljas isik. «Stanstedi lennujaamas arreteeriti 48-aastane mees Põhja-Iirimaalt kahtlustatavana inimkaubanduses ja mõrvas,» kinnitas Essexi politsei peakonstaabli asetäitja Pippa Mills.

BBC teatel võttis Dublini politsei Iirimaal vahi alla ka 20ndates mehe, kes võib samuti surmaveoki juhtumiga seotud olla.

Mills kinnitas pressiteates, et politsei töötab juhtumi kallal ööpäevaringselt ja ohvrite kodakondsus on tuvastamisel. Essexi politsei esialgsetel andmetel olid surmaveoki ohvrid hiinlased, kuid hetkel uuritakse võimalikkust, et ohvrite seas oli 20 vietnamlast Hiina võltspassidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles