Kes oleks osanud seda arvata? Loe, mis juhtub siis, kui iga päev muna süüa

Elu24
Copy
Mees hoiab muna käes.
Mees hoiab muna käes. Foto: AFP/SCANPIX

Limon vahendab, et teadlaste sõnul vähendab näiteks munade söömine pahaloomuliste kasvajate tekkeohtu ning aitab ka kaalu langetada.

Ka kirjutatakse, et briti arstide sõnul on inimestel päevas mõistlik süüa umbes 2-3 muna. Kuidas munasöömine aga meie kehale siis ikkagi mõjub?

Hoiab silmanägemise korras

Uuringud on näidanud, et kanamunad sisaldavad suures koguses luteiini. Luteiin kaitseb silmi kahjuliku UV-kiirguse eest ja ennetab silmahaigusi. Selle puudusel halveneb silmanägemine tagasipöördumatult, vahendab Daily Mail.

Tugevdab luid

Kui on valida, kas võtta lusikatäis kalamaksaõli või süüa üks keedetud muna, eelistavad inimesed pigem viimast. Eriti, kui võtta arvesse, et D-vitamiini sisaldus on mõlemas neis samasugune. D-vitamiin aga aitab kehas kaltsiumit omastada, tänu millele on inimese luud ja hambad terved ja tugevad.

Aitab kaalu langetada

Just, sa lugesid seda õigesti. Kui sööd hommikusöögiks mune, kaotad kaalu ka spordiklubi uksi kulutamata. Siiski - kohest efekti ei tasu ootama jääda, ent kui kombineerida madala kalorsusega dieedi hulka ka kanamunade söömine, toimub kaalukaotus kaks korda kiiremini.

Lisaks on munad väga toitvad, seega ei jookse sa esimesel tööpausil koheselt ka sõõriku järele.

Abimees ka rasestumisel

Loomulikult mitte otseselt! Munad sisaldavad B9-vitamiine ehk foolhapet, mis on vajalikud terve beebi sünniks. Kui mehe ja naise sugurakk saavad kokku, on loote arengu heaks stardiks hädavajalik foolhappe küllaldane tase organismis.

Seda seepärast, et sugurakkude kokkusaamise järel algab loote kujunemine ja kasvamine. Seega peaks kohe tekkima väga palju uusi täisväärtuslike rakke - uute rakkude tekkes on omakorda aga foolhappe molekulidel võtmeroll.

B9-vitamiini kohta on varem kirjutanud ka meie terviseportaal, saad teema kohta lugeda rohkem SIIT!

Aeglustab naha vananemist

Tuleb välja, et munad on ka nooruse eliksiir! Nimelt on uuringus osalenud inimesed kinnitanud, et nende nahalt on kadunud pigmendilaigud, nende nahk on siledam ja isegi silmaümbruses on vähem kortsukesi näha.

Teisalt rõhutatakse, et kuigi munad on tervislikud, tuleks ka neid tarbida mõõdukalt. Lisaks tuleks jälgida ka, et toidulaud oleks mitmekesine.

«Üksnes munade söömine hommikul võib põhjustada toiduallergiat ja ebameeldivat löövet. Kui te sööte näiteks täna kolm muna, piirduge homme ühega ja lisage oma toidulauale ka maitsvaid puu- ja köögivilju,» vahendab Limon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles