Rammsteini liikmed protestisid Venemaa LGBTQ seaduste vastu tulikuuma suudlusega (4)

Elu24
Copy
Rammstein Venemaal suudlemas.
Rammstein Venemaal suudlemas. Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Julged Saksamaa mehed bändist Rammstein suudlesid Moskva kontserdi ajal, protestides sellega Venemaa karmide LGBTQ seaduste vastu.

Moskvas Lušniki staadionil toimunud kontserdi ajal, mis on osa Rammsteini omanimelise albumi kontserttuurist, suudlesid kitarristid Paul Landers ja Richard Kruspe oma 2019. aasta laulu «Ausländer» ettekande ajal, kirjutab Rolling Stone.

Seaduse võttis 2013. aastal vastu Vladimir Putin ning selle kohaselt on avalikus ruumis keelatud igasugused homoseksuaalsed väljendused. Elton John kirjutas Putinile sel aastal avaliku kirja pärast seda, kui nende seaduste tõttu toimetati laulja biograafilist muusikali «Rocketman». Tegu on esimese Hollywoodi suurfilmiga, kus on kahe mehe vaheline seksstseen. 

Pärast seaduse vastuvõtmist on Venemaal suurenenud ka LGBTQ kogukonna vastu suunatud vägivald. Vähem kui kuu aega tagasi tapeti kogukonna aktivist Jelena Grigorjeva, kuna tema nimi oli homofoobse organisatsiooni tapanimekirjas. 

Samad seadused laienevad ka välismaalastele, keda nende rikkumise korral võib ees oodata 15- päevane vangistus, 5000-rublane trahv ja riigist väljasaatmine.

Praegu pole teada, kas Rammsteini mingid karistused ees ootavad. Küll aga kirjutas bänd oma Instagrami «Venemaa, me armastame sind».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Россия, мы любим тебя! Photos: @jenskochphoto

A post shared by Rammstein (@rammsteinofficial) on

Meeste suudlust on videost võimalik vaadata 4.55 ajal.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles