Iisraelis Eurovisioonil paksu pahandust külvanud Islandi šokibänd tuleb Narva

Elu24
Copy
Islandit esindanud Hatari näitas Palestiina lippu.
Islandit esindanud Hatari näitas Palestiina lippu. Foto: Kuvatõmmis videost

Narvas toimuval festivalil Station Narva astub üles ka Islandi bänd Hatari, kes lehvitasid Iisraelis Tel Avivis toimunud Eurovisiooni lauluvõistlusel Palestiina sümboolikat.

Kolmest liikmest koosnev Islandi punt ajas iisraellased vihale, kuna tõi keeldudest hoolimata otse-eetris ekraanile Palestiina sümboolika, kirjutasime mais. Eurovisioon on teadupoolest poliitikavaba üritus ning igikestev konflikt Iisraeli ja Palestiina vahel oli põhiline teema, mida üritati lauluvõistlusel vältida.

Iisraeli rahvusliku lennufirma El Al töötajad tegid seepeale Islandi šokirokkarite elu ebamugavaks ning andsid neile pikal tagasilennul kõige kehvemad kohad lennukis. Muusikud pandi istuma erinevatesse ridadesse keskmistele kohtadele, et nad ei saaks reisi ajal omavahel suhelda ega mugavalt liikuda.

Septembris jõuab skandaalne kooslus Eesti piirilinna festivalile Station Narva. 19.–21. septembril Eesti idapoolseimas linnas toimuv muusika ja linnakultuuri festival Station Narva avalikustas eile üheksa uut esinejat, kelle seas on ka Tiibeti-Nepaali juurtega Šveitsi laulja-produtsent Aïsha Devi, Venemaa improgrupp Inturist ning kodumaised Psychoterror ja Gram-Of-Fun.

Tehnodüstoopiline rühmitus Hatari esineb Narvas laupäeval, 21. septembril. Station Narval lubavad satiirilised šokirokkarid pakkuda vastuolulist, ent meelelahutuslikku etendust, mis paljastab «armutut pettust nimega igapäevaelu ning iga selles kulutatud minuti tarbetust».

Tänavu teist korda toimuva Station Narva festivali muusikaprogramm leiab aset 20. ja 21. septembril etenduskunstide keskuses Vaba Lava, Narva jõe kaldal asuvas Ro-Ro klubis ja Aleksandri kirikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles