Holland rikkus Eurovisiooni ühte põhireeglit, aga karistada ei saanud

Elu24
Copy
Võidukas Hollandi laulja Duncan Laurence.
Võidukas Hollandi laulja Duncan Laurence. Foto: TT NEWS AGENCY/ScanPix

Aprilli lõpus ja mai alguses hakkas Hollandit esindanud Duncan Laurence'i ümber keerlema kerge skandaal, kui tuli välja, et ta oli oma laulu «Arcade» lubatust aasta varem avaldanud. Aga kuna ta krooniti eile võitjaks, siis tuleb välja, et korraldajad selles rikkumises midagi tõsist ei näinud.

Elu24 kirjutas mai aluses, et avalikuks tuli video, kus Duncan Laurence esitab oma loo «Arcade» 2017. aasta tudengite peol. Lõppenud Eurovisiooni reeglite järgi tohtis võistlusele esitada loo, mis ei ole kommertslikul eesmärgil avaldatud enne 1. septembrit 2018.

Duncani esitatav lugu kõlab hiljuti avastatud 29 minuti pikkusest videost, mis on tehtud juunis 2017. Laulja esitab videos viis lugu, millest esimene on «Arcade».

Aga kuna Duncan Laurence avaldas laulu aastake varem, siis oli õhus võimalus, et Holland eemaldatakse reeglite rikkumise pärast. Nii aga ei läinud.

Samas, tuleb tähele panna ühte olulist aspekti. Eurovisiooni reeglid näevad ette, et lugu ei tohi olla avaldatud kommertslikult eesmärgi. Aga kui vaadata, et video oli aastaga teeninud vaid 500 vaatamist, teadmata täpselt, kui palju indiviide seda videot vaatas, siis on tegu ilmselgelt liiga väikese hulga inimestega, et videole kommertslik väärtus anda.

Video on praeguseks teeninud üle 42 000 vaatamise. Ju siis inimesed viskasid uudise avalikuks tulemisel videole pilgu peale. Kui need numbrid oleksid eksisteerinud varem, siis oleks Duncan kindlasti karistada saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles