Eurovisiooni suurfavoriiti Hollandit võib oodata võistluselt eemaldamine

Elu24
Copy
Duncan Laurence
Duncan Laurence Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW / EPA

Tänavusele Eurovisioonile kvalifitseerunud Hollandi lauljat Duncan Laurence'i võib oodata eemaldamine, kuna ta rikkus lauluvõistluse reegleid. Nimelt on Duncani esitatav laul loodud varem kui võistluse reeglid ette näevad.

Avalikuks on tulnud videod, kus Duncan Laurence esitab oma lugu «Arcade» 2017. aasta tudengite peol, vahendas 112 International. Praeguste Eurovisiooni reeglite järgi tohib võistlusele esitada laulu, mis ei ole kommertslikul eesmärgil avaldatud enne 1. septembrit 2018.

Aga kuna Duncan Laurence avaldas laulu aastake varem, siis võibki Eurovisiooni ühte favoriiti ees oodata võistlustelt eemaldamine.

Duncani esitatav lugu kõlab hiljuti avastatud 29 minuti pikkusest videost, mis on tehtud juunis 2017. Laulja esitab videos viis lugu, millest esimene on «Arcade».

Praegu ei ole ei Eurovisiooni korraldajad ega Hollandi delegatsioon teemat kommenteerinud. 

Samas, tuleb tähele panna ühte olulist aspekti. Eurovisiooni reeglid näevad ette, et lugu ei tohi olla avaldatud kommertslikult eesmärgi. Aga kui vaadata, et videol oli siis vaid 500 vaatamist, teadmata täpselt, kui palju indiviide seda videot vaatas, siis on tegu ilmselgelt liiga väikese hulga inimestega, et videole kommertslik väärtus anda.

Aga sellegi pärast tuleks ära oodata Eurovisiooni korraldajate otsus Hollandi laulu jätkamise osas. Kaalutavad kohad on kindlasti olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles