Taukar, Tätte või Peebo: suur ülevaade sellest, kes kellega jõulude ajal tuuritama läheb

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Promopilt

Pühad pole enam mägede taga ja see tähendab, et jälle on kätte jõudmas suur jõulutuuride aeg. Detsembrikuu alguses alustavad Eesti staarid aastalõpukontsertidega ega lõpeta enne, kui tervele Eestimaale ring peale tehtud. Elu24 annab ülevaate, kes kellega, kuhu, millal ja mis hinna eest esinema tuleb.

Ivo Linna, Robert Linna, Antti Kammiste ja Eric Kammiste

Linnad ja Kammisted ühendavad jõud, et teha Eestimaale ring peale jõulutuuriga «Käbid & kännud». Kontserdil kuuleb valdavalt eestikeelseid lugusid, mis on nii käbidele kui kändudele meelepärased ja hingeminevad, samuti ühiste lemmikute The Beatlesi ja Paul McCartney laule, aga ka klassikalisi jõululaule.

Laval on lisaks ka Raivo Tafenau poeg Ramuel Tafenau, kes mängib löökriistu. Kes teab, äkki võetakse järgmise aasta perekondlikule jõulutuurile ka isa Raivo kaasa.

Kus? Praktiliselt igal pool, üheksas kohas üle Eesti.

Millal? 11.–23. detsembril.

Palju maksab? 18–20 eurot.

Rohkem infot leiad siit.

Ivo Linna, Robert Linna, Antti Kammiste ja Eric Kammiste lähevad jõulutuurile.
Ivo Linna, Robert Linna, Antti Kammiste ja Eric Kammiste lähevad jõulutuurile. Foto: Promopilt

Tanel Padar ja Nele-Liis Vaiksoo

TV3 näosaate kuldse hooaja staarid löövad käed ka teleekraanist väljaspool, täpsemalt nelja kirikukontserdi tarbeks. Jõulukontsertidel ei kõla aga laulud paroodiasaatest, vaid artistid avavad end hoopis teisest küljest. Siiski lubatakse, et kontserdid tulevad lõbusad.

Duo jagab lava Padari bändimeeste Siim Usina, Tarvi Kulli ja Kaspar Kallustega. Jõulutuuri pealkiri on sõnamänguline «Need jõulud kõlavad tuttavalt».

Kus? Tallinnas, Tartus, Rakveres ja Viljandis.

Millal? 3.–20. detsembril.

Palju maksab? 22–24 eurot.

Rohkem infot leiad siit.

Nele-Liis Vaiksoo ja Tanel Padari jõulutuur
Nele-Liis Vaiksoo ja Tanel Padari jõulutuur Foto: Promopilt

Hedvig Hanson ja Uku Suviste

Lembelaulikute jõulutuur «Valguse ootel» annab võimaluse džässilauljat Hedvig Hansonit ja naiste lemmikut Uku Suvistet koos lavalaudadel näha. Esitada lubatakse nii kauneid emakeelseid ballaade kui popimaid džässipalu. Repertuaar on kantud talvistest meeleoludest ning jõulude ootusest.

Kus? Kümnes kohas üle terve Eesti.

Millal? 5.–16. detsembril, kõige tihedam graafik.

Palju maksab? 15 eurot, kõige odavam hind.

Rohkem infot leiad siit.

Hedvig Hansoni ja Uku Suviste jõulutuur
Hedvig Hansoni ja Uku Suviste jõulutuur Foto: Promopilt

Ines ja Karl-Erik Taukar

Viimati nägime Inest ja Taukarit koos kevadises superstaarisaates, detsembris aga kontserdimajades ja kultuurikeskustes jõululaule esitamas. Hetkel Eesti kõige kuumema meesartisti kontserdid on kahtlemata üks selle jõuluhooaja oodatumaid muusikalisi elamusi.

«Aastalõpu tähed» Ines ja Taukar esitavad kontsertidel enda tuntumaid lugusid ning sekka muid aastalõpumeeleollu sobivaid palasid. Lisaks on laval Martin Jürman kitarril, Viljar Norman basskitarril, Rene Puura klahvpillidel ja Hans Kurvits löökriistade taga.

Kus? Seitsmes kohas üle Eesti.

Millal? 11.–23. detsembril.

Palju maksab? 20–29,4 eurot.

Rohkem infot leiad siit.

Liisi Koikson ja Jaan Tätte

Nüüd midagi hingele! Jõulukontsertide sarjaga «Kui mu süda sõnadeks saab» lubab maailmarändurist muusik Jaan Tätte ühes Liisi Koiksoniga tuua publiku ette kõik need laulud, mis on mehe suvetuuride jaoks olnud liiga tundlikud.

Just nimelt, Tätte pole elu jooksul andnud ühtki jõulukontserti ning nüüd kasutab ta kauaoodatud võimalust, et kõik õrnemad emotsioonid detsembriõhtutel rahva ette laotada. «Kui oskame oma südant kuulata, võib sellest saada laul. Ja just selliseid laule me seekord laulamegi,» on mees öelnud.

Kontsertidel teevad kaasa ka Marti Tärn ja Andre Maaker. Kes teab, äkki kõlab lugude seas ka Tätte kirjutatud ja Koiksoni lauldud suvine hitt «Tuulevaiksel ööl».

Kus? Lausa 12 kohas üle Eesti, rekord!

Millal? 17.–29. detsembril.

Palju maksab? 18–20 eurot.

Rohkem infot leiad siit.

Liisi Koiksoni ja Jaan Tätte ühine jõulutuur
Liisi Koiksoni ja Jaan Tätte ühine jõulutuur Foto: Promopilt

C-Jam ja Mikk Kaasik

Tšellokvartett C-Jam veedab «valged jõulud koos» 15-aastase Tartumaa noormehe Mikk Kaasikuga. Mehed, kelle repertuaarist leiab nii rock- kui ka pop-palade ümbertöötlusi, on talendika Mikuga koostööd teinud varemgi ning andnud välja lausa ühise albumi. Jõulukontsertidel astub poiss üles nii laulja, kitarristi kui ka pianistina.

Kavas on mängida maailma erinevate stiilide ning ajastute muusikat Rein Rannapist Queenini ning valikut parimatest jõulu- ja talvelauludest.

Kus? Tallinnas, Tartus ja Toris.

Millal? 20.–25. detsembril.

Palju maksab? Linnades 24, Toris 18 eurot.

Rohkem infot leiad siit.

C-Jam ja Mikk Kaasik annavad kolm jõulukontserti.
C-Jam ja Mikk Kaasik annavad kolm jõulukontserti. Foto: Promopilt

Sissi Nylia Benita ja Dave Benton

Tänavu on rollid pahupidi pööratud: kui varem on Sissi olnud isa jõulutuuridel vaid külalisesineja, siis nüüd on superstaarisaatest tuule tiibadesse saanud lauljatar ise rambivalguses. «Nüüd räägitakse, et Sissi jõulutuurile tuleb isa ka kaasa,» ütles lauljatar.

Kontsertidel lubatakse esitada laule, millel on isa-tütre jaoks eriline tähendus, olgu need siis jõululaulud või mitte. Kolmel kirikukontserdil astuvad üles Sissi Nylia Benita, Dave Benton, Madis Kari klarnetil ja klaveril ning Madis Arvisto kitarril.

Kus? Viimsi, Kaarli ja Tori kirikutes.

Millal? 21.–23. detsembril.

Palju maksab? 15 eurot, samuti odavaim hind.

Rohkem infot leiad siit.

Sissi Nylia Benita ja Dave Bentoni jõulukontserdid
Sissi Nylia Benita ja Dave Bentoni jõulukontserdid Foto: Promopilt

Lauri Saatpalu ja Jaan Sööt

Dagö ja Pantokraatori laulja Lauri Saatpalu ning Jääääre eestvedaja Jaan Sööt on tuttavad olnud juba 35 aastat, ajast, mil toonased ehitusmaleva poisid Saaremaal Pöide kiriku õuel kohtusid. Nüüd on nad otsustanud aja jooksul koos kogetut ja kogutut lavalt publikule jagada.

Kontserdil esitatakse palasid Lauri Saatpalu ja Jaan Söödi loomingust, aga ka noppeid mõlema artisti lemmiklauludest.

Loodetavasti ei juhtu nii nagu augustis, kui Saatpalu ilmus Tartumaal toimunud Dagö kontserdil lavale kahtlases olekus ja unustas laulusõnad ära.

Kus? Kaheksas kohas üle Eesti.

Millal? 19.–29. detsembril.

Palju maksab? 20–29 eurot.

Rohkem infot leiad siit.

Lauri Saatpalu ja Jaan Sööti aastalõputurnee
Lauri Saatpalu ja Jaan Sööti aastalõputurnee Foto: Promopilt

Tõnis Mägi ja Siiri Sisask

Veteranide aastalõpukontserdid peaksid paeluma igat muusikagurmaani, kes hindavad Tõnis Mägi ja Siiri Sisaski igihaljast eestikeelset loomingut. Kaunitel muusikaõhtutel kõlavad nii uuemad kui vanemad talvise meeleolu ja jõuludega seotud laulud ning erilise maiuspalana saab kuulda ka esmaesitlusi spetsiaalselt nendeks kontsertideks loodud lauludest.

Lauljaid saadab kontsertidel hinnatud kontsertmeistri ja dirigendi Riivo Jõgi kvintett.

Kus? Estonias, Vanemuises, Laitses ja Moostes.

Millal? 22.–30. detsembril.

Palju maksab? 24–34 eurot, kõige kõrgem hind!

Rohkem infot leiad siit.

Tõnis Mägi ja Siiri Sisaski aastalõpukontserdid
Tõnis Mägi ja Siiri Sisaski aastalõpukontserdid Foto: promo

Annely Peebo, Karl Madis ja Karavan

Polüglotist ooperilaulja Anneli Peebo lööb pühade ajal käed 1980ndatel tegevust alustanud lembelauluviisikuga Karavan, et luua üheskoos «talve võlumaa». Muuhulgas tähistavad artistid Karavani 35. sünnipäeva ja kümnendi möödumist Peebo esimesest jõulutuurist.

Esitamisele tulevad palavalt armastatud jõulu- ja talvelood läbi aegade. «Usun, et ühiskontserdid Annelyga toovad just selle õige jõulutunde meie kõigi südametesse ning annavad ülevaate sellest muusikast, mida publik meilt ootab,» ütles bändi eestvedaja Karl Madis.

Lisaks põhistaaridele astuvad lavale Toomas Vanem, Jaak Lutsoja, Margus Martmaa ja Marko Sirila.

Kus? Tallinnas, Tartus ja Pärnus.

Millal? 18.–20. detsembril.

Palju maksab? 18–24 eurot.

Rohkem infot leiad siit.

Annely Peebo ja Karl Madise jõulutuur
Annely Peebo ja Karl Madise jõulutuur Foto: Promopilt

Tanja Mihhailova-Saar, Birgit Sarrap, Jüri Pootsmann ja Mikk Saar

Jõulutuurist ei pääse ka ansambel Swingers. Kontserdid saavad olema meeleolukad ja heatujulised kokkuvõtted talvistest juttudest ning heast muusikast. Kõlavad parimad talve- ja jõululood, kuid ka muud tuntud ja sellesse aega sobivad muusikapalad.

Soliste saadavad Mihkel Mattisen klaveril, Timo Vendt viiulil, Indrek Sarrap kontrabassil ja Peep Kallas trummidel.

Kus? Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Võrus.

Millal? 18.–27. detsembril.

Palju maksab? 18–40 eurot.

Rohkem infot leiad siit.

Swingersi jõulutuur
Swingersi jõulutuur Foto: Promopilt

Koit Toome ja Valter Soosalu

Jõulukontserte annavad ka näosaate võitjad Valter Soosalu ja Koit Toome. Ilmselt tänavu kõige pühalikuma pealkirjaga kontserttuur «O' Holy Night/Püha öö» toob üheteistkümnel õhtul kokku kaks andekat lauljat, kes esitavad tuntud ja vähemtuntud jõululaule. Teiste seas kõlavad «O Holy Night», «Ave Maria» ja «Talve võlumaa».

Lauljaid saadab klaveril Joel Remmel ja kitarril Paul Daniel. Tallinnas, Moostes ja Tartus on saatebänd täiendatud koosseisus: liituvad Heikko Remmel kontrabassil ja Reigo Ahven trummidel.

Kus? Kirikutes üle Eesti.

Millal? 13.–30. detsembril.

Palju maksab? 22–25 eurot, aga VIP pilet Kaarli kirikus lausa 49 eurot!

Rohkem infot leiad siit.

Koit Toome ja Valter Soosalu jõulukontserdid
Koit Toome ja Valter Soosalu jõulukontserdid Foto: Promopilt
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles