Vaid nädala ees tapeti Miss Bagdad, nüüd kardab oma elu pärast ka Miss Iraak: siin hukatakse naisi nagu kanu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shimaa Qasim
Shimaa Qasim Foto: Shimaa Qasim/ Facebook

Shimaa Qasim, kes võitis 2015. aastal Iraagis iludusvõistluse, kardab oma elu pärast, kuna Iraagis on tapetud juba mitmeid tuntud naisi, viimane neist vaid nädal aega tagasi.

Qasim andis sotsiaalmeedia vahendusel teada, et on saanud mitmeid ähvardavaid sõnumeid, milles kirjutatakse: «Sa oled järgmine.» Kahtlustatakse, et tegemist on kampaaniaga, mille käigus jahitakse «läänestunud» naisi, vahendab The Sun.

Iluduskuninganna hakkas õõvastavaid sõnumeid saama kohe pärast seda, kui Miss Bagdadiks kroonitud Tara Fares möödunud nädalal pealinnas maha lasti. Loe sellest rohkem SIIT!

Teada on, et see iraaklanna ärritas oma poolalasti fotodega Iraagi äärmusmoslemeid, kelle arvates oleks naine pidanud kandma mosleminaistele kohaseid rõivaid, mitte poseerima peaaegu alasti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#baghdad #iraq ❤️?

A post shared by Tara Fares | تاره فارس (@its.tarafares) on

23-aastane Qasim rääkis emotsionaalses klipis oma 2,7 miljonile jälgijale, et riigis hukatakse naisi nagu kanu ning sõnas, et Fares suri märtrina. 

Tara Fares on hetkel viimane, kes sattunud «läänestunud» naiste vastu suunatud vägivalla ohvriks.

Enne Tara Faresi tapeti 27. septembril Bagdadis naisaktivist ning 17. augustil suri 32-aastane ilukirurg Rafeef al-Yassiri, keda tunti ka kui «Iraagi Barbie». Ta oli ka sotsmeedias populaarne, postitades sinna enesest rohkelt pilte.

Ta suri väga kahtlastel asjaoludel. Esiti rääksid ametivõimud, et naine suri uimasti üledoosi tõttu, ent kuna ei ilmnenud mingit uut infot, on hakanud inimesed spekuleerima, et mängus võis olla ka kellegi räpane käsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles