Pariisi Champs-Elysée nimetati kõige igavamaks tänavaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Champs-Elysée Arc de Triomphe`i juurest vaadatuna
Champs-Elysée Arc de Triomphe`i juurest vaadatuna Foto: Wikipedia.org

Turistid peavad Pariisi igavaks ja väheõdusaks linnaks, kuid nüüd on see väide leidnud ametlikku kinnitust vähemalt ühe tänava osas.

Maailma kauneimaks tänavaks kutsutud Champs-Elysée sai kuulsate ostutänavate võrdluses viimase koha, kui maailma kõige igavam tänav, kirjutab AFP.

Teenuste uurimisega tegelev Prantsuse firma Présence Mystery Shopping saatis selle aasta kevadel anonüümsed vaatlejad maailma 16 suurele ostutänavale uurima, kui õdusad või mitte need on.

Vaatlejad pidid hindama tänavate puhtust, sealsete poodide ja kohvikute teenindamiskultuuri ning müüjate sõbralikkust.

Võrdluses tuli esikohale USA Beverly Hillsis asuv Rodeo Drive, teisele kohale paigutus Hispaanias Madridis asuv Calle Serrano.

Pariisi Champs-Elysée jäi viimaseks eelkõige viletsa teeninduskultuuri tõttu.

«Müüjad ja teenindajad on külmad, ei naerata ega püüa klientidele vastu tulla,» selgitas uurimuse teinud firma rahvusvahelise osakonna juht Leslie Kambourianin.

Ta lisas, et prantslased elavad nii-öelda vanal rasval ja ei viitsi enam pingutada.

«Pariis on ilus linn, siin on palju ajalooliselt väärtuslikku. Suursaavutusi on nii moe, disaini kui ka luksuskaupade müügi alal. Samas ei oska prantslased seda enam ära kasutada ,» nentis Kambourianin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles