Liina Kersna Reinsalust: mul on häbi selle alandava, solvava ja šovinistliku sõnakasutusega ministri pärast (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Kersna ja Urmas Reinsalu
Liina Kersna ja Urmas Reinsalu Foto: Elu24.ee fotomontaaž

Oma väljaütlemiste pärast skandaali sattunud justiitsminister Urmas Reinsalu vastu on astunud teiste seas ka Riigikogu liige Liina Kersna, kelle hinnangul tuleb Reinsalul nüüd tagasi astuda. 

Justiitsminister Urmas Reinsalu kaitses oma avalduses Tiit Ojasood öeldes: «Aitab! Lõpetage kanakarja kambakas! Kahetsen, et tema juhtumi puhul naistevastase vägivalla hukka mõistsin.»

Vastuseks Reinsalu arvamusele kirjutab poliitik Liina Kersna järgmist: «Eesti Vabariigi sünnipäevade korraldamine on usaldatud vabariigi presidendile. Tema peab nõunikega nõu ning teeb otsused oma arusaamadest ja paremast äratundmisest lähtudes. Tõsi, isiklikult mina ei oleks uskunud, et riigipea, kes sedavõrd jõuliselt juhtis aasta tagasi avalikkuse tähelepanu ühiskonna kõige varjatuma ja laialdasema vägivallavormi – lähisuhtevägivalla teemale, teeks sellise valiku. Oodatult ja ilmselgelt riivab see paljude õiglustunnet. Veelkord - Presidendil on oma valikuteks õigus. Küll aga ei ole õigust sedavõrd väljakutsuvalt alandavale, solvavale ja šovinistlikule sõnakasutusele justiitsministril, kelle üks suur ülesanne on lähisuhtevägivalla ohvreid kaitsta. Mul on piinlik ja häbi. Eesti ei pea taluma sellist justiitsministrit. Reinsalul pole enam midagi kaaluda. See on aeg tema tagasiastumiseks.» 

Liina Kersna postitus
Liina Kersna postitus Foto: facebook

LOE ka Keit Pentus-Rosimannuse arvamust SIIT. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles