Kätš blogijate vahel? Paljas Porgand Mari-Leen Albersile: oled mulle igati vastumeelne inimene (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merilin Taimre ja Mari-Leen Albers
Merilin Taimre ja Mari-Leen Albers Foto: Elu24 kollaaž

Blogija Merilin Taimre ehk Paljas Porgand kirjutab oma värskes blogipostituses lahti Elu24-s kajastatud skandaali endapoolse vaatenurga. Nimelt avaldas Elu24 lood, kus selgus, et blogija Merilin Taimre müüb taskuraha hindadega kosmeetikat, mida firmad on talle testimiseks saatnud.

LOE LISAKS: Maaletoojad on ärritunud: Paljas Porgand müüb reklaaminänni taskurahaks

LOE LISAKS: Skandaal kogub tuure: Paljas Porgand äritseb jõuliselt oma spordiriietega

Kuigi Taimre peab Elu24-s kajastunud lugusid ülespuhutud skandaaliks, ei arva sama tema konkurent blogimaastikul Marimell ehk Mari-Leen Albers, kellega Porgand oma viimases blogipostituses sarvepidi kokku läheb. 

Marimell kirjutab oma blogis skandaalijärgselt nõnda: 

«Viimased päevad on blogijate hulgas kirgi kütnud teema, et Paljas Porgand müüs talle sponsorkorras antud asju, läks ahneks ja tahtis teha iga püksipaari ja kreemitotsiku rahaks – kas see on eetiline või mitte? Kas blogijaid peaks juhtima mingi eetikakoodeks, millest tuleks blogima hakates kinni pidada või peaks kõik olema vaba nagu praegu?

Kui nüüd päris aus olla, siis on olnud piinlik lugeda neid kirjutisi. Piinlik on olla blogija, nö samadel tingimustel. Kui üks blogija teeb sitta, kannatab kogu blogimaastik. Nii lihtsalt on. Turundajate jaoks pole vahet, kas sa oled Paljas Porgand või Mallukas, marimell või Lipsuke – kui turundaja kuuleb blogija, siis tal tekib ettekujutus sellest, mida ta meediast on näinud. Ja kui ükskõik milline blogija ei ole seal positiivses toonis mainitud, kannatavad tegelikult kõik.

Nagu eile üks sõber ütles – porgand on praegu terve peenra täis pasandanud ja tuulega on see laiali kandunud ka kõikidele teistele peenardele. True that!»

Mõni aeg hiljem puudutas Marimell oma blogis taas teemat seoses Palja Porgandiga. Nimelt oli Albers Porgandit Facebookis hea etteaste tegemise eest Haigekassa üritusel kiitnud, millele oli Marimelli blogija krehvtise vastuse saanud: 

«Käisin täna Töötukassa mingil korraldatud üritusel, kus esines ettekandega ka Paljas Porgand, kus ta rääkis kuidas ta on jõudnud blogiga sinna kus ta täna on. Väga asjalik jutt, aga teda kiites, sain sõimata.

Ta rääkis, et tuleb teha seda, mis meeldib ja mitte kuulata teiste arvamust, teha väikeseid samme suure eesmärgi nimel. Tema ei teadnud kunagi blogimisega alustades, et annab välja raamatu või kolm ja et need kõik väikesed sammud on eesmärgi nimel avada kunagi oma restoran.

Absoluutselt tõsi ja megaäge! Kui ma talle õhtul Facebookis kirjutasin, et käisin teda kuulamas ja lahe, kuhu ta on selle “tee mis meeldib” suhtumisega jõudnud, et tema blogist on saanud kanal reklaamihuvilistele.. siis preili vastas mulle üsna otsekoheselt, et olen lihtsalt kade. Ja üleüldse olen ma talle täiesti vastumeelne inimene. Hm.. sest ma julgen teha ja olla teisiti kui tema või..?

Ma ei saa väga hästi aru, mille peale ma kade olen? See, et ma julgesin eetikateemat puudutada ja mõni päev varem pärisin tema Facebooki lehel aru tema Elu24 pressinõukokku kaebamise kohta, teeb minust kohe kadeda? Ma ei saa aru. Ma ei oska vist olla kade.

Antud hetkel olen ma lihtsalt natuke hämmigus, ta on jätnud tegelikult siiani väga malbe ja toreda mulje, mitte et õelutseks kuskil nurgas. Äkki ta on ise kade? Aga endiselt, ma ei saa aru, mille peale üldse kade olla. Nii mul kui tal. Elu on elamiseks ja inimesed on erinevad oma eesmärkide saavutamisel.»

Paljas Porgand kommenteerib Merimelli viimast postitust:

«Kenasti kallutatud informatsioon. Mul tekib küsimus, miks ei võinud ta aga täiesti ausalt jagada oma lugejatega meie vestlust, et kõik ikka näeksid, mis seal toimus? Minu vastus oli silmakirjuliku kiituse peale, olnud just mind oma postituses materdanud ilma igasuguse põhjuseta.»

Taimre jagatud vestluse kuvatõmmisest selgub, et ta vastas Albersi kiidulaulule Facebookis: «Olen sinuga sama aus nagu olen blogis. Sa oled mulle igati vastumeelne inimene, sest sa ei oska võtta eeskuju, vaid materdada. Näen su silmis ja veel enam kirjutistes puhast kadedust(..).»

Taimre lisab oma «selgitava» blogipostituse lõpus, et ta ei keskendu tavaliselt oma blogis ega eraelus kellelegi teisele, vaid teeb seda erandkorras: «Miks raisata oma elu, energiat ja aega teiste tegemistes nuuskimiseks. Saan aru, et Marimelli blogi on natuke nagu Elu24 – täis skandaale ja halamist – kuid mina sellist negatiivsust ei kannata. Veel vähem kannatan seda, kui selja taga räägitakse üht ja näkku teist. Ma ei karda olla aus ja seda paljud mu lugejad just hindavadki. Samamoodi ei karda ma oma aususe tõttu teistele mitte meeldida, sest see on paramatus.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles