Intiimskandaalide klassika: Vilja ja Edgari salasuhe väljaspool Savisaare esimest abielu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja ja Edgar Savisaar
Vilja ja Edgar Savisaar Foto: Teet Malsroos/ SL Õhtuleht

Seksiskandaale on meedias lahvatanud viimase kuu aja jooksul mitmeid: Taavi Rõivas, Laura Kõrgemäe kupeldamine ja keegi müstiline Eesti naiste maias ärimees I.J Zand. Milline on Eesti taasiseseisvuse intiimskandaalide klassika? Selle peaosalisteks on Edgar Savisaar ja Vilja Savisaar-Toomast. 

See aastal 1995 aset leidnud juhtum on praeguseks saanud juba ajaloo klassikaks: toonast siseministrit Edgar Savisaart süüdistati oma vestluspartneritega peetud kõnede salvestamises pikema aja jooksul. Skandaali tõttu tagandas president Lennart Meri Savisaare siseministri ametist ja ta oli sunnitud astuma tagasi ka Keskerakonna esimehe kohalt. Muidugi Savisaar eitas enda osalust lindistamises ning süü võttis endale ­Savisaare tolleaegne nõunik Vilja Laanaru.

LOE LISAKS: 20 aastat iha, petmist ja pornot: Eestit raputanud seksiskandaalid läbi aegade

Avalikkus aga ei teadnud veel, et Viljat ja toona eelmise naise ­Liisiga abielus Edgarit sidus märksa enam kui ühine töö ja lindid. Nimelt oli selleks ajaks näinud ilmavalgust juba nende ühine laps Rosina, keda alguses kasvatasid Vilja vanemad. 

Loe refereeritud teksti Naistelehest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles