Mõõt sai täis: Tõnu Kaljuste astus ERRist koondatud kallima eest avalikult välja (11)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Kaljuste
Tõnu Kaljuste Foto: Martin Lazarev

Nädal aega tagasi tuli avalikuks uudis, et «Aktuaalse kaamera» kauaaegne telediktor Kadri Hinrikus koondati. Uudis avas ERRi Pandora laeka, lisaks mitmele ERRi endisele töötajale võtsid sotsiaalmeedias sõna ka meediategelased. 

«Kadri (Hinrikuse - toim) ootamatu koondamisega näidati ette, kuidas asjad käivad,» ütles Elu24-le ERRi endine töötaja, kes lisas, et just teadmatus on see, mis suurt hirmu kõigis tekitab.

ERRi endise töötaja sõnul korraldatakse majasiseselt pidevalt koosolekuid, kuhu on valitud eestkõnelejad. «Viimati oli selleks Margus Saar, keda on keeruline lahti lasta,» räägib ta. Samal ajal on töötajad otsinud abi ringhäälingunõukogult, kuid sealtki on nad abita jäetud.

LOE LISAKS: ERRi endine töötaja: see, mis seal majas toimub, hirmutab kõiki

Elu24-l ei ole siiani õnnestunud ERRi uudiste- ja sporditoimetuse peatoimetajat Anvar Samostit tabada. Samamoodi hoidub kommentaaridest uudistetoimetuse juht Liisu Lass. Küll aga on ERRi mainet asunud Facebookis kaitsema ERRi nõukogu esimees Rein Veidemann, kelle seinal olevas diskussioonis «mis tegelikult siis ERRis praegu toimub» võttis meediategelaste ja poliitikute seas sõna ka koondatud Hinrikuse kauaaegne elukaaslane Tõnu Kaljuste.

Tuntud dirigent kommenteeris antud postitust nõnda: «Käsuliinid ja juriidika peab olema ikka väga keeruline pidur ja ambivalentse täis lugemine, et lugupeetud kirjandusteadlane ei saa anda lihtsat vastust küsmusele: «Tere, Rein, mida arvad sina kui ERRi nõukogu esimees Kadri Hinrikusega toimunust?»»

Kaljuste kommentaarile vastas Veidemann pikalt ning laialt, millest vahendame kahelauselist mõtet: «Mina tahtnuks muidugi teda jätkuvalt näha meil ja maailmas toimuvat vahendamas. Ja mõistan ka seda, kui ta pidi kogema pettumust ja koguni nördimust.»

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles