ERRi endine töötaja: see, mis seal majas toimub, hirmutab kõiki (11)

Kertu Jukkum
, Meelelahutusportaalide juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anvar Samost ja Kadri Hindrikus
Anvar Samost ja Kadri Hindrikus Foto: Elu24 fotomontaaž

Elu24-le antud intervjuus tunnistab ERRi endine töötaja, et sealsed uued tuuled uudiste- ja sporditoimetuse peatoimetaja Anvar Samosti juhtimise all on inimeste kannatuse proovile pannud. 

«Paljud neist neelavad antidepressante ja rahusteid,» räägib Elu24 toimetusele ERRi endine töötaja, kes eelistab jääda anonüümseks. «Segadus on suur: kordavad, et uus formaat on tulekul, aga millal, ei öelda. Midagi lähemat praegu veel väidetavalt rääkida ei saa, aga ometi koondavad samal ajal inimesi,» nendib ta. 

«Kadri (Hindrikuse - toim) ootamatu koondamisega näidati ette, kuidas asjad käivad,» ütleb ta ja lisab, et just teadmatus on see, mis suurt hirmu tekitab.

ERRi endise töötaja sõnul korraldatakse majasiseselt pidevalt koosolekuid, kuhu on valitud eestkõnelejad. «Viimati oli selleks Margus Saar, keda on keeruline lahti lasta,» räägib ta. Samal ajal on töötajad otsinud abi ringhäälingunõukogult, kuid sealtki on nad abita jäetud. 

Kogu süü näikse töötajate hinnangul olevat uuel juhil Anvar Samostil, kellele ametikoht kätte mängiti. «Ei ole saladust, et Samostil ei ole kõrgharidustki, mille olemasolu peaks olema sellisel kohal elementaarne,» lisab allikas. Mees ise keelab töötajatel sisekliimast avalikult rääkimast. Samost on ähvardanud lekitajad kindlasti üles leida, mistõttu töötajad arvavad, et nende töömeile jälgitakse. 

«Töötajatele on ka vastuvõetamatu, et nende juhiks on ebaselgetel asjaoludel ja läbipaistmatult valitud selgete poliitiliste eelistustega inimene, kes püüab kogu toimetust oma käe järgi suunata. Eriti torkab see silma toimetuse varasema poliitiliselt rangelt neutraalse suhtumise taustal,» viitab allikas Samosti poliitilistele vaadetele ja kuuluvusele.

Elu24-l ei ole siiani õnnestunud ERRi uudiste- ja sporditoimetuse peatoimetajat Anvar Samostit tabada. Samamoodi hoidub kommentaaridest uudistetoimetuse juht Liisu Lass.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles