«Prooviabielu» Liisa uus elukaaslane ähvardas tappa oma rasedat naist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Kuusmaa koos oma elukaaslase Sander Pärteliga
Liisa Kuusmaa koos oma elukaaslase Sander Pärteliga Foto: Instagram

Vähe sellest, et «Prooviabielu» sarjast kuulsaks saanud Liisa uus elukaaslane Sander Pärtel on kasse piinanud, ähvardas ta oma rasedat elukaaslast ja tema poega tappa.

Väljavõte kohtuotsusest:

Ajavahemikul 2012. aasta oktoober kuni 2013. aasta mai, kohtueelse menetlusega täpselt tuvastamata kuupäevadel ja kellaaegadel, Harju maakonnas, x - kohas asuvas korteris ähvardas oma rasedat elukaaslast ja poega tervisekahjustuse tekitamisega ja tapmisega, lubades neile niimoodi peksa anda, et nad satuvad haiglasse. Olles kogenud Sander Pärteli poolset füüsilist vägivalda, oli kannatanutel alust karta ähvarduse täideviimist. 

13.08.2015.a lõuna paiku, kohtueelse menetlusega täpselt tuvastamata kellaajal, sõites kaasreisijana juhitud sõiduautos Pärnu suunas, ähvardas autos olles rihma anda, lapse autost välja visata, nii naise kui lapsed ära tappa ning Rapla maakonnas, Tallinn-Pärnu Ikla mnt-l Varbola risti ja Märjamaa risti vahelisel teelõigul rebis x rooli keerates auto vastassuunavööndisse, kus liikus neile vastu veoauto. Olles kogenud Sander Pärteli poolset füüsilist vägivalda, oli kannatanutel alust karta ähvarduse täideviimist. 

Seega Sander Pärtel tapmisega, tervisekahjustuse tekitamisega ähvardamisega, kui on olnud alust karta ähvarduse täideviimist, pani toime KarS § 120 lg 1 järgi kvalifitseeritavad kuriteod. 

Samuti süüdistatakse Sander Pärtel’it selles, et tema 2013. aasta alguses, kohtueelse menetlusega täpselt tuvastamata kuupäeval ja kellaajal, Harju maakonnas, x - korteris kasutas füüsilist vägivalda oma raseda elukaaslase suhtes, tirides teda riietest ning tõugates voodile pikali, põhjustades oma tegevusega kannatanule füüsilist valu. 

Samuti tema kasutas 16. augustil 2013. aastal, kohtueelse menetlusega täpselt tuvastamata kellaajal, x - korteris oma 3,5 aastase poja nähes füüsilist vägivalda oma elukaaslase suhtes, lüües teda käega näkku, põhjustades oma tegevusega elukaaslasele füüsilist valu ja parema silma ja silmamuna hematoomi. 

Samuti tema kasutas 28. märtsil 2014. aastal, kohtueelse menetlusega täpselt tuvastamata kellaajal, x - korteris füüsilist vägivalda oma elukaaslase suhtes, kägistades elukaaslast kaelast, põhjustades oma tegevusega elukaaslasele füüsilist valu ja punased vorbid kaelale. 

Samuti tema kasutas ajavahemikul 2012. aasta oktoober kuni 2013.a mai Harju maakonnas, x asuvas korteris, ajavahemikul 2013.a mai kuni 2014. a veebruar x asuvas korteris, ajavahemikul 2014. aasta veebruar kuni 2014.aasta mai x asuvas korteris ning ajavahemikul 2014.a mai kuni 12.08.2015. aasta x asuvas korteris, kohtueelse menetlusega täpselt tuvastamata kuupäevadel ja kellaaegadel korduvalt füüsilist vägivalda oma lapseealise poja  suhtes, lüües teda käega ja rihmaga vastu peput, käega vastu selga, haaras jalast ning siis kinni hoides lõi rusikaga selga, põhjustades kannatanule füüsilist valu. 

Samuti tema kasutas 23. augustil 2013.aastal, kohtueelse menetlusega täpselt tuvastamata kellaajal, x - asuvas korteris, füüsilist vägivalda oma lapseealisele poja x- suhtes, lüües teda vähemalt ühel korral käega näkku ja vastu selga, põhjustades oma tegevusega lapsele füüsilist valu ja punetused seljale ja vasakule põsele. 

Samuti tema kasutas 2015. aasta augusti alguses, kohtueelse menetlusega täpselt tuvastamata kuupäeval ja kellaajal, x -  asuvas korteris, füüsilist vägivalda oma lapseealisele poja suhtes, lüües teda vähemalt ühel korral käega vastu peput, põhjustades oma tegevusega lapsele füüsilist valu.  

Karistus 

KarS § 121 lg 2 p 2, 3 järgi ettenähtud kuriteo toimepanemise eest taotles prokurör kohtus Sander Pärteli (Pärtel) süüditunnistamist ning karistamist 1 (ühe) aasta ja 9 (üheksa) kuu pikkuse vangistusega. 

Kokkuleppest nähtuvalt on süüdistatavale selgitatud, et süüdimõistva otsusega kaasneb sundraha (645 eurot) ning kaitsjatasu (288 eurot) väljamõistmine. Kokkuleppe kohaselt kuuluvad menetluskulud hüvitamisele 12 (kaheteist) kuu jooksul, absoluutsummas 933 eurot, millest igakuiselt tuleb tasuda mitte vähem kui 77,75 eurot. 

31.03.2016.a toimunud kohtuistungil Sander Pärtel kinnitas, et jääb sõlmitud kokkuleppe juurde. Abiprokurör jäi sõlmitud kokkuleppe juurde, palus seda kinnitada. Süüdistatav Sander Pärtel ei soovinud kaitsjat kohtusse.

LOE LISAKS: Prooviabielu-Liisa elukaaslane peksis kassi surnuks

Kohtulahend on leitav: https://www.riigiteataja.ee/kohtulahendid/detailid.html?id=178610026

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles