16-aastase Marilyn Monroe kiri müüdi 36 000 euro eest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe Foto: SCANPIX

36 000 euro eest oksjonil maha müüdud noore Marilyn Monroe kiri avab ainulaadsel viisil ikooni varajase elu koduperenaisena.

Tol ajal veel Norma Jean Bakeri nime kandnud kaunitar oli äsja abiellunud James Dougherty'ga ning 14. septembril 1942. aastal saadetud kirjas räägib 16-aastane noor naine oma elust kasuemale Grace Goddardile, vahendab Buduaar.

Pliiatsiga kirjutatud kiri on kaheksa lehekülge pikk ja sellele on alla kirjutanud ainult Norma.

«Ta (Dougherty) hoiab mind tõepoolest kogu aeg tegevuses maja koristamise ja söögi valmistamisega. Kõik ütlesid, et koduperenaine on üsna vastutustundlik olla ja hakkan sellest alles nüüd aru saama,» kirjutas Marilyn.

«Aga see on tegelikult ka väga mõnus. Jimmy on nii armas minu vastu. Tegelikult ma tean, et isegi kui ma oleksin oodanud kümme või viiskümmend aastat, ei oleks ma suutnud leida kedagi, kes mind paremini kohtleks. Ta meeldib mulle väga ja me tuleme suurepäraselt toime.»

Marilyn lahutas Jamesist pärast nelja abieluaastat. Hiljem sõlmis ta liidu Joe DiMaggio ning Arthur Milleriga. Filmitäht suri 36-aastasena 1962. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles