Eesti rahvusringhääling avas telestuudio Narvas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venekeelse telekanali peatoimetaja Darja Saar.
Venekeelse telekanali peatoimetaja Darja Saar. Foto: Erik Prozes

Täna, 16 veebruaril, avati Narvas rahvusringhäälingu telestuudio. Alates 9. märtsist jõuab siit eetrisse ETV+ analüütiline arutelusaade, kus osalevad kohalikud ajakirjanikud ja Ida-Virumaa arvamusliidrid.

Projekti on investeeritud 120 000 eurot, mis kulub stuudio infrastruktuurile ja tehnilisele varustusele ning töötajate koolitusele. Tehnikat hakatakse stuudiosse paigaldama veebruari lõpus.

7. märtsist algavad ETV+ hommikusaate «Kohv+» otselülitused Narva stuudiost. 9. märtsist jõuab Narvast ETV+ eetrisse tunniajane arutelusaade «Народу важно» («Rahva jaoks oluline»), mida asuvad juhtima ERRi ajakirjanik Jüri Nikolajev, Narva ajalehe peatoimetaja Sergei Stepanov ning Viru Prospekti vastutav toimetaja Svetalana Zaitseva.

Kevadhoojal alustab Narva stuudios tööd üks palgaline tehniline töötaja. Režissöörid, operaatorid, toimetajad ja jumestajad teevad koostööd ERRi Narva stuudioga projektipõhiliselt.

ERRi uus stuudio asub sama katuse all Põhjamaade Ministrite Nõukogu Narva filiaaliga aadressil Puškini tänav 19.

«Tänu koostööle Põhjamaade Ministrite Nõukogu Narva filiaaliga hakkab ETV+ Narva stuudio olema huvilistele avatud. Meie idee järgi saab uuest stuudiost nii saadete tegemise paik kui ka kultuuri- ja hariduskeskus. Juba 26. veebruaril toimub siin seminar uuriva ajakirjanduse teemal,» ütles ETV+ peatoimetaja Darja Saar.

Ida-Virumaa vallavanema Andres Noormägi sõnul on Narva telestuudio avamine suurepärane sündmus. «Loodame, et alates sellest aastast jõuab tele-eetrisse rohkem uudiseid ja saateid Ida-Virumaalt ja Narvast. ETV+ abiga loodame tugevdada sidet vene keelt kõneleva vaatajaga,» selgitas Noormägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles