«Jõulutunnel 2015» kogus 312 628 eurot, annetuse tegi ka MTÜ FoRevo

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETV heategevusprogrammi «Jõulutunnel» 2015 saatejuhid olid Urmas Vaino ja Liisu Lass.
ETV heategevusprogrammi «Jõulutunnel» 2015 saatejuhid olid Urmas Vaino ja Liisu Lass. Foto: Ülo Josing/ERR

«Jõulutunnel 2015» kogus mobiilse naha- ja eesnäärmevähi varajase diagnoosimise kabineti soetamiseks 312 628 eurot.

ETV heategevusprogramm «Jõulutunnel» oli tänavu pühendatud naha- ja eesnäärmevähi varajase diagnoosimise kabineti avamisele ning saade kogus 312 628 eurot.

Annetada sai kuu aja jooksul ning 2, 5 ja 25 euro suuruste annetustena laekus saate annetustelefonidele 299244 eurot. Annetuse võis kanda ka MTÜ Vähiliit arveldusarvele ja sinna kogunes firmadelt, fondilt FoRevo ning eraisikutelt kokku 13 384.05 eurot.  

«Jõulutunneli» abil kogutud raha eest ostetakse mobiilne dermatoloogilise diagnostika kabinet, mis hakkab sõitma mööda Eestimaad, et kiirendada inimeste õigeaegset jõudmist nahaarsti juurde.

Mobiilse diagnostikakabineti funktsionaalsus võimaldab seal teha ka teise profiiliga vastuvõtte - kontrollida eesnääret ja avastada vähk võimalikult varakult.

PERH-i onkoloogia- ja hematoloogiakliiniku juhataja Vahur Valvere selgitas, et raha vähiravi ennetuskabineti ostmiseks on vaja koguda raha seetõttu, et vajaliku aparatuuri peavad soetama haiglad. Riik seda ei osta.

«Ostud rahastatakse läbi haigekassa teenuste hinnakirja. Aga praegu hetkel sellist vähi varase diagnostika kabineti teenust haigekassa hinnakirjas pole. Me loodame, et kui teenus on inimestele väga hästi kättesaadav, siis tulevad nad kontrolli ja nii jõutakse haigusele võimalikult vara jälile,» rääkis Valvere.

«Jõulutunneli» partneriks oli MTÜ Eesti Vähiliit, kuid buss koos liikuva diagnostikakabinetiga läheb Tartu Ülikooli Kliinikumi käsutusse.

«Kogutud raha eest saame kindlalt hakata tellima uuringute jaoks maksimaalselt head aparatuuri,» rääkis Valvere. Ta selgitas, et mobiilses kabinetis saab olema ultraheliaparaat eesnäärme uuringuteks ja digitaalne dermatoskoop ning spetsiaalsed luubid nahauuringuteks.

Valvere sõnul peaks mobiilse kabineti olema komplekteeritud ja logistika paigas juuli lõpus. Esimene väljasõit toimub plaanide kohaselt augusti alguses.

Tänavu oli «Jõulutunnel» esmakordselt eetris ka ERRi venekeelses kanalis ETV+. «Kogutud toetuste summa ja teleprojekti vaatajate arv näitab väga selgelt, et venekeelsed inimesed on valmis ja tahavad aktiivselt meie ühiskonna heaolusse panustada. «Jõulutunnel» näitas, et seda laadi ühist algatust oli ammu vaja. Tulemused kinnitavad, et ühiselt suudame rohkem saavutada. Olen selle tulemuse üle väga uhke,» ütles ETV+ peatoimetaja Darja Saar.

Esmakordselt oli võimalus teha oma annetus ka firmadel. MTÜ Vähiliit kontole laekus firmadelt ja eraisikutelt kokku 6384,05 eurot. MTÜ FoRevo annetas vähiliidule sama kabineti soetamiseks 7000 eurot.

Firmadest annetasid kabineti soetamiseks Wris reisibüroo, Plastiktoos OÜ, Linchpin Media OÜ, MK Audit OÜ, Sigma Raamatupidamine OÜ, Tani Mets OÜ, KTS Lahendused OÜ, Trapped OÜ, AP Accountant OÜ, CAD4wood OÜ, Finantsraport OÜ ja OÜ Erand 913.

«Jõulutunneli» režissöör oli Maire Radsin, videorežissöör Kertu Köösel, toimetajad Marika Kaasik, Laura Kõrvits, assistent Dmitri Hljupin, muusikatoimetaja Kaia Häelme, kunstnik Ivi Piho, juhtoperaator Jüri Suurevälja, peaprodutsent Ulvi Pihel, produtsent Ene-Maris Tali. Saadet juhtisid Liisu Lass ja Urmas Vaino. Oma panuse andsid paljud armastatud muusikud, kes esinesid saates tasuta.

«Jõulutunnel» oli tänavu ETV eetris 16. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles