Arheoloogid leidsid Pocahontase laulatuskiriku asupaiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pocahontast kujutav gravüür
Pocahontast kujutav gravüür Foto: Wikipedia.org

USA arheoloogide sõnul võisid nad leida kuulsa indiaanlanna Pocahontase ja briti kolonisti John Rolfe`i laulatuskiriku asupaiga.

Pocahontas ja Rolfe abiellusid 1614. aastal, kirjutab Discovery News.

Indiaanlannast sai kristlane ning ta uueks nimeks oli Rebecca Rolfe.

Arheoloog Bill Kelso ja ta meeskond tegid Viriginia osariigis Jamestownis seni läbiuurimata alal väljakaevamisi. Paigast paljastus mitmeid suuri auke, kus kunagi võisid ehise puitpostid olla. Arheoloogide sõnul võisid nad leida 1608. aastal Jamestowni kolooniasse rajatud esimese kiriku asupaiga.

Kirikust peale aukude muud alles ei ole, kuid oletatakse, et tegemist oli umbes 18 meetri pikkuste seinte ja pilliroost katusega ehitisega.

Paigast leiti ka matmispaiku, mis kinnitasid, et tegemist on kunagise kiriku asukohaga. Matusepaigad asusid kiriku altari lähedal. Teada on, et  koloonia juhid maeti kirikusse.

Jamestown oli esimene briti uusasunike rajatud koloonia Põhja-Ameerikas. Kirik rajati asunduse keskele ja oli seega nagu selle süda.

Disney filmi tõttu arvatakse, et Pocahontas oli seotud kapten John Smithiga. Samuti on levinud arvamus, et Pocahontas päästis indiaanlaste poolt vangistatud Smithi elu.

Tegelikult oli Pocahontas seotud leseks jäänud tubakafarmeri John Rolfe`iga, kellega ta abiellus 1614. aastal Jamestownis. Üheksa kuud pärast abiellumist sünnitas naine poja.

Pocahontas suri Suurbritannias 1617. aastal kui oli 21-aastane. Ta surma põhjus on teadmata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles