Vaidlus rallikrossi meistrivõistlusel juhtunud avarii ümber ei taha vaibuda: see oli jõhker väljalükkamine! (1)

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Foto: Kuvatõmmis «Kuuuurija» saatest

Möödunud aasta sügisel Laitse ringrajal toimunud rallikrossi meistrivõistlused lõppesid ühe noore jaoks üle katuse rullumisega. Vaidlus kõnealuse intsidendi üle võib jõuda aga kohtusse. «Autosportlasel on seda kannatust ja me lähme veel edasi ja me saame veel võidu,» nendib Eiki Eriste, kes väidab, et kõnealustel võistlustel pigistati silm avarii puhul nii mõneski kohas kinni. Kui Eriste sõnul oli tegemist tahtliku väljalükkamisega, siis Eesti Autospordi Liit peab seda võistlussituatsiooniks. 

«Et noortega nii lastakse käituda... Midagi on väga mäda autospordis,» nentis pea kogu oma elu autospordile pühendanud ja täna superkrossi karikavõistlusi korraldav Eiki Eriste «Kuuuurija» saates.

Viimasel kraabib hinge möödunud aasta sügisel, 2023. aasta septembris toimunud Laitse rallikrossi meistrivõistlustel juhtunu. Nimelt käis Eriste spordiklubi alt sõitnud 14-aastane noormees neli korda üle katuse. «Kolm eelsõitu ta võitis ja ta oli ka üldliider, ainult see sama sõit oli tal tarvis lõpetada,» nentis Eriste. Ehkki kohtunikud ja Eesti Autospordi Liidu apellatsioonikomisjon on täna leidnud, et tegu oli võistlussituatsiooniga, siis Eriste seda ei usu ja peab seda suisa kokkumänguks. «See oli jõhker väljalükkamine, auto lükati risti ja oligi sõit sõidetud. Lihtsalt keegi peab võitma ja teised tuleb hävitada.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles