6 märki, et sinu sõprus on mõranemas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõbrannad vaidlemas
Sõbrannad vaidlemas Foto: SCANPIX

Lähedane sõprussuhe nõuab suurt tööd ja pühendumust kõigilt, kes asjaga seotud, kuid nagu romantilisteski suhetes, võivad teatud asjad seda õõnestama hakkata.

1. Armukadedus. Kõik tunnevad aeg-ajalt kaaslase suhtes kadedust ja see on loomulik. Kuid kui kadedus muutub pigem põlastuseks või armukadeduseks, on tegemist probleemiga. Kui sõber ei suuda korrakski unustada enda hädasid, et sinu elus toimuva üle rõõmu tunda, võib see näidata, et tema probleemid on teie sõprusest olulisemad.

2. Hävitav tagasiside ja suhtlus. Ausus on suhtes oluline, kuid kui seda väljendatakse sind alandades ja sulle haiget tehes, muutuvad asjad koledaks. Teineteisega ausalt suhtlemine peab toimuma austuse, armastuse ja tundega. Kui su sõber annab pidevalt tagasidet, mille tõttu tunned end halvasti, võib põhjuseks olla tema enda ebakindlus - sind maha tehes tunneb ta end paremini.

3. Isekus. Kahtlemata on juhuseid, kui sinu sõbra vajadused on sinu omadest tähtsamad ja vastupidi, kuid kui su sõbra vajadused on alati tähtsamad, on see äärmiselt ebatervislik. Lõppude lõpuks tähendab sõprus vastastikust andmist ja võtmist ning tuge.

4. Ühepoolsus. Kas sina oled alati see, kes oma sõbraga ühendust võtab ja kokkusaamisi algatab? Loomulikult on mõned inimesed kehvemad initsiaatorid ja vajavad kaasatõmbamist, kuid kui see juhtub kogu aeg, võib sulle varsti tunduda, et sa pole sõbra jaoks kõige olulisem.

5. Lakkamatu negatiivsus. Õnnetus armastab seltskonda ja kui asjad on halvad, meeldib meile teisi samas olukorras näha. Kui virisemine ja negatiivsus on ainsad asjad, mis teid sõbraga seob, loote suhtele väga kehva vundamendi. Sõprussuhtel peab olema positiivne jõud, mis toob teis mõlemas välja parima.

6. Hinnangute andmine. Pidev kohtumõistmine hävitab tasapisi su hinge, enesekindluse ja teievahelise usalduse. Sõber peaks suutma aktsepteerida sinu otsuseid, vaateid ja vajadusi ning ei tohiks enda omasid ainuõigetena peale suruda. Sõbrad peavad sul lubama iseendaks jääda. Te kõik olete isiksused ning mis võib sobida su sõbrale, et pruugi olla õige sulle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles