Võsateatris müttavad sookollid

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Kaisma võsateater mängib sellel suvel kohaliku järve äärse aida õuel Mai Talvesti kirjutatud näidendit “Sookollid”.

Esietendus oli 26. juunil Kaisma Suurjärve äärse aida ees, täna näeb “Sookolle” Kurgjal pärast Carl Robert Jakobsoni nimeliste preemiate kätteandmist.

Kaisma võsateater on isetegevuslik näiteseltskond, mis tegutseb 2007. aastast. Eelmisel suvel mängiti tükki “Pulmad Abruka moodi” ja üle-eelmisel “Mikumärdit”.

Võsateatri ühe vedaja Selma Ustavi jutu järgi võttis näidendi valimine ja selle esitamiseks valmimine aega üle poole aasta. “Kogu seltskond jõudis tulemuseni ühiste mõtete toel ja tundus, et publik jäi esietendusel meie pingutustega rahule,” rõõmustas Ustav. “Ilm oli väga sobiv, pealtvaatajaid palju ja kui näitlejad teksti oma täiendustega vürtsitasid, oli nii mõnelgi külamehel heast meelest vunts keerdus, et teda on laulu sisse pandud.”

Lavalugu “Sookollid” jutustab kolhoosiga veel liitumata sootalu perepoja naisevõtmise muredest ja nende lahenemisest.

Sookünka peremeest Märti mängiv Kalju Metsoja nägi oma talu vajalikul määral viletsamaks, aga näidendipärasemaks muutmisega kõige rohkem vaeva, kuna lavastus nõudis risus õue, lagunenud aedu ja uksehaagita peldikut. Marika Kruusmaa, kes kehastab perenaist, kogus lavastuse ilmestamiseks huvitavaid 1950. aastatest pärit esemeid-rõivaid.

“Sookolle” mängitakse veel Kaismal 30. juulil ja 7. augustil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles