Kuidas pääses Woody Allen 1993. aastal pedofiiliasüüdistusest?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Woody Allen
Woody Allen Foto: Reuters / Scanpix

Režissöör Woody Alleni adoptiivtütar Dylan Harrow avaldas New York Timesi vahendusel avaliku kirja, milles ta süüdistab meest seksuaalses kuritarvitamises, kui ta oli kõigest seitsmeaastane.

Süüdistused jõudsid avalikkuse ette 1993. aastal ning nendest sai osa kibedast sõjast laste hooldusõiguse üle Alleni ja eksnaise Mia Farrow' vahel, kirjutab People.

Asjaga seoses algatati kriminaaluurimine, kuid see lõpetati vastuoluliselt - riigiadvokaat Frank S. Maco teatas 1993. aastal, et Alleni kohtulikuks vastutuselevõtmiseks on olemas «tõenäoline põhjus», kuid ta loobus kohtuasjast, kuna Dylan oli selle protsessi jaoks «liiga habras». Maco sõnul nõustus Mia otsusega.

Maco meenutas mullu sügisel antud intervjuus, et Dylan oli «niivõrd traumeeritud, et tal ei olnud usaldusväärselt tunnistajat mistahes kohtuprotsessis, olgu see siis avalik või suletud».

Manhattani kohtunik andis Miale laste Dylani, Mosese ja bioloogilise poja Satcheli (kes hiljem muutis nime Ronaniks) täieliku hooldusõiguse ning keelas Allenil Dylanit külastada. Tüli sai hoogu juurde, kui tuli avalikuks Alleni afäär Farrow adoptiivtütre Soon-Yiga, kes oli toona umbes 20-aastane.

Allen eitas süüdistusi ja kritiseeris Macot selle eest, et advokaat oli maininud «tõenäolist põhjust» ilma, et tal oleks olnud võimalust end kaitsta. Tema kaebuse tõttu sai Maco distsiplinaarsüüdistuse, kuid see võeti hiljem tagasi.

Maco on oma otsuses siiani kindel: «Dylani hiljutised avaldused ei muuda midagi selles, kas pean oma sõnu ja tegusid 1992. ja 1993. aastal õigeteks. Pidin eelkõige silmas pidama lapse huvisid.»

Yale-New Haveni laste- ja psühhiaatriahaigla meeskond uuris toona juhtumiga seoses Dylani süüdistusi ja järeldas, et seksuaalset kuritarvitamist ei toimunud ja kirjeldas Dylanit kui last, kellel «on raskusi reaalsuse ja fantaasia eraldamisega».

Eestkostekohtunik pidas aga Alleni suhet Dylaniga «räigelt kohatuks» ning Maco ütles, et ta ei näinud ühtegi tõendit sellest, et Mia oleks tütrega manipuleerinud.

Maco ei näe Dylani hiljutisi avaldusi oma kahtluste kinnitajana ega ka kriitikana, et ta kaasusest loobus. «Nagu iga teine lapsevanem, tunnen kaasa selle suhtes, millest ta räägib ja taas üle elama peab,» sõnas advokaat.

Dylani kirjeldust juhtunust saad pikemalt lugeda SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles