Tütar kirjeldas, kuidas Woody Allen teda lapsena seksuaalselt kuritarvitas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Woody Allen
Woody Allen Foto: SCANPIX

Hollywoodis on üle kahe aastakümne spekuleeritud, et režissöör Woody Allen kasutas seksuaalselt ära oma adoptiivtütart Dylan Farrow'd, kui too oli kõigest seitsmeaastane. Nüüd, 21 aastat hiljem, avaldas naine New York Timesi vahendusel avaliku kirja, milles ta süüdistab meest «seksuaalses ründamises» 1993. aastal.

«Milline Woody Alleni film on teie lemmik? Enne, kui vastate, peaksite teadma: kui olin seitsmeaastane, võttis Woody Allen mul käest kinni ning viis hämarasse pööningule meie maja teisel korrusel,» kirjeldab 28-aastane Farrow. «Ta ütles, et kõhuli heidaksin ja mängiksin oma venna mängurongiga. Siis ründas ta mind seksuaalselt. Ta rääkis terve selle aja minuga ja sosistas, et olen hea tüdruk, et see on meievaheline saladus ja lubas, et läheme Pariisi ja ta minust saab staar tema filmides. Mäletan, kuidas mängurongi jõllitasin ja sellele keskendusin, kui see mööda pööningut oma ringi tegi. Ma ei suuda tänaseni mänguronge vaadata.»

77-aastane Allen ja Dylani ema Mia Farrow hakkasid käima 1980. aastal ning nad lapsendasid Dylani ja tema venna Mosese 1987. aastal. Samal aastal said nad poja Ronani.

Väited seksuaalsest väärkohtlemisest jõudsid avalikkuse ette 1993. aastal, kuid Allen eitas kõiki süüdistusi. Laste hooldusõiguse üle vaidlemise ajal 1992. aastal esitas Farrow avalduse, milles süüdistas Allenit väärkohtlemises, kuid see tühistati hiljem.

«Nii kaua, kui mäletan, tegi mu isa minuga asju, mis mulle ei meeldinud. Mulle ei meeldinud, kui tihti ta mu emast, vendadest ja sõpradest eemale viis, et ta saaks minuga üksi olla. Need asjad juhtusid nii sageli, rutiinselt ja olid nii osavalt varjatud mu ema eest, kes oleks mind kaitsnud, kui ta oleks teadnud, et pidasin seda normaalseks. Arvasin, et niimoodi hellitavad isad oma tütreid. Kuid see, mida ta mulle pööningul tegi, tundus teistmoodi. Ma ei suutnud seda enam saladuses hoida... Küsisin emalt, kas ka tema isa tegi temaga selliseid asju, nagu Woody Allen minuga,» meenutas Dylan.

Allen abiellus 1997. aastal Ronani adoptiivõe Soon-Yi Previniga ning neil on kaks last.

Dylan kirjeldas, kuidas ta hakkas end pärast «seksuaalsuhet» Alleniga lõikuma ja tal tekkis söömishäire.

«Eelmisel nädalal nomineeriti Woody Allen taas Oscarile. Seekord ma keeldun murdumisest,» selgitas naine, miks ta just nüüd oma loo avaldada otsustas. «Mulle tundus see isikliku tänitamisena, justkui oleks kõik need auhinnad ja tunnustused viis mulle öelda, et peaksin suu ja kaoksin pildilt. Kuid seksuaalse kuritarvitamise ohvrid on minuga ühendust võtnud, et mind toetada ja jagada oma hirme asjast rääkimise ees; et taluda valetajaks sõimamist ja kuidas inimesed ütlevad, et sinu mälestused pole tegelikult sinu mälestused. Otsustasin enam mitte vaikida, et näidata teistele, et nemadki ei pea vaikima.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles