Evelin Ilvese sõnul ei taha tema pere enam poeleiba süüa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kohtus proua Evelin Ilves Tallinna Kuristiku Gümnaasiumi lastega ja ütles, et ostab leiba poest vaid paar korda aastas.


«Mu perekond ei ole enam sellega [poeleivaga - toim] nõus,» ütles Evelin Ilves, vastates ühe õpilase küsimusele, kas ta valmistab ise leiba või ostab poest.

Selleks, et eristada poetoidu ja kodutoidu maitset, pakkus Evelin Ilves õpilastele välja hoiduda nädal aega suhkrust ja maitsta siis tähelepanelikult poetoitu. «Siis saate aru, kui palju pannakse nendesse [valmistoitudesse - toim] sisse soola ja suhkrut, et meis sõltuvust tekitada.» Kodus valmistatud toit on teistsugune, ütles Evelin Ilves. Selle asemel, et teleka ees lebada ja mitmeid tunde arvutis istuda, võiks parem süüa teha ja raamatuid lugeda, lisas ta.

Tallinna Kuristiku Gümnaasiumis on praegu leivanädal, kus räägitakse palju tervislikust toitumisest. Nädala aukülalisena oligi täna koolis külas Evelin Ilves. «Kes saaks olla parim kui mitte tema,» põhjendas kooli direktor Raino Liblik Evelin Ilvese, kes on tuntud tervislike eluviiside propageerija, esinemakutsumist.

Kool kinkis Evelin Ilvesele tänutäheks huvitava loengu eest kooli meeneid, muuhulgas kooli sümboolikaga salli, millega on jahedama ilmaga hea väljas jalutada.

Evelin Ilvese sõnul on laste toitumisharjumuste muutmine väga raske, eriti siis, kui lapsed on harjunud juba toituma valmistoitudest nagu krõpsud ja saiakesed. Ta tõi näiteks inglise telekokk Jamie Oliveri samasuguse katse, kus kokk läks ühte tavalise kooli kööki tööle, et tervislikumaid toite valmistada. Erilist edu see algatus alguses ei pälvinud.

«Oliveri näide ja kogemus on äärmiselt õpetlik,» lausus Evelin Ilves. «Kõige õpetlikum seejuures on see, et esialgu olid kõige suuremad vastased tervislikule toidule õpetajad ja lapsevanemad, hiljem läks see üle.»

Evelin Ilves lisas, et tuli hea meelega Kuristiku Gümnaasiumisse esinema, kuna kool on korraldanud spetsiaalse nädala tervislike eluviiside tutvustamiseks. «See on imetlusväärne initsiatiiv,» lausus Evelin Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles