Sinise teemandi eest maksti 4,2 miljonit naela

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
De Beers Millennium kollektsiooni kuulunud sinine teemant
De Beers Millennium kollektsiooni kuulunud sinine teemant Foto: SCANPIX

Hongkongis toimunud vääriskivide oksjonil maksti veatu sinise teemandi eest rekordiline summa – 4,2 miljonit naela (74 miljonit krooni).

Sotheby´s oksjonimaja esialgne prognoos oli, et selle vääriskivi hind võib olla 3 – 3,8 miljonit naela (52,8 – 66,8 miljonit krooni), kirjutab The Telegraph.

Kuid De Beers Millennium Collection vääriskivide kollektsiooni kuulunud sinise harulduse lõpphinnaks kujunes hoopis 4 221 533 naela (74 298 980 krooni).

5,16-karaadine sinine teemant on kinnitatud hõbesõrmusele.

Erakollektsionäärile kuulunud pirnikujuline teemant oli üks 12 haruldasest vääriskivist, mida 2000. aastal näidati Londonis näitusel.

Siis püüti seda teemantide kollektsiooni varastada, kuid tänu politsei kiirele sekkumisele see ei õnnestunud.

Sotheby`s esindaja sõnul on Hongkongis üha rohkem hakatud vääriskivide vastu huvi tundma. Hongkong hakkab oksjonitega edestama juba New Yorki ja Genfi.

«Hiinas, Hongkongis, Taiwanis ja Singapuris on hoolimata majanduslangusest jõukate inimeste arv märgatavalt suurenenud. Need isikud on huvitatud ka vääriskivide soetamisest,» selgitas Sotheby`s oksjonimaja Hiina ja Kagu-Aasia osakonna juht Terry Chu.

Chu sõnul on näha ka majanduskriisi leevenemise märke ning aasialased investeerivad  meelsasti vääriskividesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles