Bussisõit nõuab pisukest eeltööd

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussifirmadki loevad raha: mitte kõik siin reas bussid ei välju liinile.
Bussifirmadki loevad raha: mitte kõik siin reas bussid ei välju liinile. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Igapäevane bussiühendus Kuressaare ja Pärnu vahel läheb nadimaks: Sareta vähendab lähitulevikus alles oktoobris avatud liinil reiside arvu.

„Masu tingimustes ei ole turgu nii palju, aga suveks läheb uuesti kõikide päevade peale tagasi," ütles Oma Saarele AS Sareta esindaja Ivar Liiv.


Mis päevast pärast aastavahetust idee teostub, pole bussifirmas veel lõplikult paika pandud. Küll on teada, et praegu nädalas seitse korda Kuressaare ja Pärnu vahet saaliv buss hakkab jutuks muudatuse järel sõitma reedeti, laupäeviti ja pühapäeviti.

Ehkki bussiühendus kõne all oleva kahe linna vahel hõreneb, ei pruugi ühest punktist teise jõudmiseks bussi eelistavatel inimestel masendusse langeda: ka uuel aastal sõidavad Kuressaare ja Pärnu, Tartu, Tallinna ning Paide vahet AS GoBusi, AS Sarbussi, Kalle Busside ja AS Sebe bussid.

Tõsi, pea kõikidel liinidel on jõulude eel ja ajal ning enne aastavahetust sõiduplaanis muudatusi, nii et enne iga plaanitavat sõitu tasub bussifirmast maad kuulata: kas ja millal saab reisi soovitud paika ette võta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles