Tõnis Mägi võtab Jaani kirikus aega

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühvliaasta alguse tähistamine 
Rotermanni kvartalis. Pildil Püha Miikaeli poistekoor, Tartu Poistekoor ning Collegium Consonante orkester.
Pühvliaasta alguse tähistamine Rotermanni kvartalis. Pildil Püha Miikaeli poistekoor, Tartu Poistekoor ning Collegium Consonante orkester. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Pühapäeval, 20. detsembril kell kaheksa õhtul algab Tallinnas Jaani kirikus Tõnis Mägi, ansambli Vox Clamantis ja Püha Miikaeli poistekoori kontsert „O Adonai".


Tõnis Mägi esmamusitseerimine mõlema mainitud kollektiiviga pole pelk vaheldumisi laulmine, vaid esinemine põhineb dialoogil, kus "kõnelejateks" Mägi piltlikult öeldud eile-üleeile sündinud lood ning poolteise tuhande aasta vanune gregooriuse laul - sealt ka kontserti kandev mõte „Võtame aega, et liikuda lähemale".

Kui Tõnis Mägi on üks vähestest eestlastest, kes pikemat tutvustamist ei vaja, siis ansambli Vox Clamantise näol on tegemist 1996. aastal loodud ühendusega, kuhu kuuluvad gregooriuse laulust huvitunud muusikud. Vox Clamantis on esinenud maailma mainekamatel lavadel maailmanimega partneritega. Vox Clamantise järgmised kontserdid on kevadel Moskvas.

1989. aastal loodud Püha Miikaeli poistekoor on spetsialiseerunud peamiselt ajaloolisele kirikumuusikale, sealhulgas eesti rahvalikele koraalidele. Koor on esinenud suuremas osas Euroopa riikidest. Nelja aasta eest käis Püha Miikaeli poistekoor Pueri Cantorese kokkutulekul Itaalias Roomas, kus osales paavst Benedictus XVI uusaastamissal Püha Peetruse Basiilikas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles