ETV saab juurde veel ühe poliitikasaate

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Kuusk
Priit Kuusk Foto: Marina Puškar

Septembrist alustab ETVs intervjuusaade «Kahekõne», kus arvamusliidreid hakkavad küsitlema Priit Kuusk ja Indrek Treufeldt. Viimasest saab lisaks veel saate «Aeg luubis» saatejuht.




Rahvusringhäälingu juhatuse liikme ja «Kahekõne» valmimisele kaasa aitava Tiina Kaalepi sõnul kutsutakse uude saatesse tuntud või põnevaid inimesi.


«Aga me ei keskendu inimese arenguloole – me ei räägi inimesest endast ja tema lapsepõlvest, vaid me räägime asjadest, mida see inimene kõige paremini teab,» selgitas ta ja lisas, et tegemist ei ole «Tähelaeva» analoogiga.



Kaalepi sõnul on saate eesmärk tuua tark inimene otse-eetrisse arutlema ja pakkuda talle saatejuhi näol meeldivat vestluspartnerit. «Valisime väga hoolikalt saatejuhte, kes oleksid suutelised üsna tõsises võtmes arutlema ja diskuteerima, mitte tuimalt küsimusi maha lugema,» märkis ta ja tõdes, et tema meelest langetati kõige parem valik.



Üheks oluliseks omaduseks peeti saatejuhtide valikul ka seda, et neil oleks otse-eetri kogemus. Kui Kuusel on otse-eetri kogemus «Terevisioonist» veel värskelt meeles, siis Treufeldti ei ole ekraanil terve aasta näha olnud.



Nüüd tuleb mees lausa kahe saatega – «Kahekõne» ja «Aeg luubis». Viimast hakkab ta juhtima Tiina Jaaksoniga üle nädala.


Kuusk ja Treufeldt on Kaalepi sõnul aga küllaltki vastandlikud saatejuhid ning kindlasti leidub mõlemal nii austajaid kui ka vastaseid.



«Nad on juba temperamendilt erinevad tüübid, aga mina tahaksin rõhutada seda, et saatejuhtide kohus on teha teleajakirjandust ja nende ülesanne on jõuda hea ja üllatava tulemuseni vaataja jaoks,» ütles ta.



Saatekülaliste nimed jätab Kaalep praegu veel enda teada. «Me kohtume seal tuntud inimestega, kes võib-olla ei ole parasjagu poliitilise täitevvõimu eesotsas, aga on siiski arvamusliidrid,» märkis ta.



«Ma ei välista muidugi ka seda, et seoses mõne olulise teemaga tuleb saatesse mõni minister või koguni peaminister, aga see ei ole reegel,» ütles Kaalep. «Selle jaoks on endiselt «Vabariigi kodanikud» ja «Foorum».»



Uus otsesaade ETV-s


«Kahekõne»

•    Saatejuhid Indrek Treufeldt ja Priit Kuusk


•    Toimetaja Janar Filippov


•    Režissöör Elo Selirand


•    Eetris alates 3. septembrist

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles