Viru folgi viimasel päeval vaimustus publik Ülo Vinteri lauludest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba esimesel Viru folgi päeval külastas festivali Käsmu rannas üle 4000 inimese.
Juba esimesel Viru folgi päeval külastas festivali Käsmu rannas üle 4000 inimese. Foto: Heiko Kruusi

Viru folgil pühendati festivali viimasel päeval üks kontsert Käsmust pärit helilooja Ülo Vinteri 85. sünniaastapäevale.



Vinteri lauludega esinesid Üle-Eestiline Noorte Sümfooniaorkester, Virumaa tütarlastekoor ning solistid Hanna-Liina Võsa ja Tanel Padar. Laulude vahel sisustas aega Lauri Nebel, kes meenutas Vinterit lisaks andekale muusikule ka kui lõbusat napsu- ja naistemeest.



Kuigi kõik Nebeli pajatatud lood olid huvitavad ning muusikahuvilised said Vinterist rohkem aimu, näis, et lõpuks tüdineti mõistujutust ära ja sooviti lihtsalt muusikat kuulata.


Nebeli kõrval astus lavale ka Kadri Jäätma ning filmipaar Linna ja Timmu esitasid esmakordselt kolmekümne aasta järel laulu «Majake mere ääres».



Näis, nagu oleks publik lavale oodanudki filmist tuntud veidike häbelikku, väriseva häälega ja naiivset Liinat ning Jäätmaa täitis selle soovi täielikult. Tuleb tunnistada, et viimase esitatud laul läks publikule korda rohkemgi, kui viimseni treenitud lauluhäälega Hanna-Liisa Võsa esitatud laulud.



Kuigi Ameerikas muusikalilauljaks õppinud Võsal on suurepärane hääl ja tema malbe olek justkui sobiks Vinteri lauludega, kukkusid tema esitatud laulud välja liiga estraadilikud.



Eelviimane lugu oli «Nõia elu» lavastusest «Väike nõid» ja seda esitas Tanel Padar. Käheda hääle ja võimsa tütarlastekoori taustaga pala pani väiksemad kontserdikülastajad tantsu lööma ja suuremad plaksutama.



Kontserdi lõpetas mõistagi «Laul põhjamaast», mil pleedide peal lamasklev publik püsti tõusis ja kõva häälega kaasa laulis. Ja nii mitu korda järjest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles