Pärnu randa leidsid tee 20 000 inimest

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meri ja rand on Pärnusse turiste meelitanud läbi aegade.
Meri ja rand on Pärnusse turiste meelitanud läbi aegade. Foto: Ants Liigus

Täna sündis Pärnu rannas selle suve külastusrekord, kui kella 15 seisuga oli plaažil ligi 20 000 inimest.

Tänaseks lubatud soe suveilm meelitas laupäeva keskpäevaks Pärnu randa ligi 8000 inimest, kellel lisandus kolme tunniga veel 12 000.

Kella 15 ajal mõõdeti Pärnus õhusooja 27 kraadi ja merevee soojus oli 22 kraadi. Rannas lehvib ujumist lubav roheline lipp.

EMHI on prognoosinud nädalavahetuseks isegi kuni 30 soojakraadi.

G4S rannavalve soovitas rannamõnude nautijatel kuuma ilma tõttu tavapärasest rohkem oma tervislikku seisu jälgida ning suplema minekul oma võimeid mitte üle hinnata.

G4Si rannavalve juhib tähelepanu, et kuum ilm võib põhjustada vaevusi ka tervetele inimestele. Seetõttu tuleks kõigil rannalistel tavapärasest tähelepanelikumalt oma tervislikku seisu jälgida.

Vältida tuleb päikesepõletusi ja ülekuumenemist, kindlasti ei tohiks päikeselõõsas magama jääda. Päikesekaitseks on soovitatav kanda kerget peakatet. Eriti tähelepanelikud paluvad rannavalvurid olla aga eakamatel ja nõrgema tervisega inimestel.

Pärnu rand on täna taas konkurentsitult Eesti populaarseim plaaž. Kell 15 oli Tallinnas Pirita rannas 8000 päevitajat, Stroomi rannas 1750 päevitajat ja Kakumäe rannas 1500 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles